2013. június 20., csütörtök

Hajfestés a terhesség alatt II

Bő egy hónapja elmélkedtem a témáról, és mivel összességében az jött ki, hogy nem tiltott, csak okosan kell csinálni, végül elszántam magam, mert a hajam már botrányos mértékben le van nőve, és elmentem festetni ide, a bio hajfestékükkel, amit terhesen is lehet. Igen, külön utánaérdeklődtem, meg utána is olvastam.

Természetes hatóanyagok.

A BioHair szalonokban használt ESSENSITY hajfestékcsalád, egy rendkívül kíméletes, ápoló olajat tartalmazó, tartós hajfesték. 100% őszhajfedés, akár 4 színmélység világosítás. Ammóniamentes formula, mely nem tartalmaz mesterséges illatanyagot, nem tartalmaz szilikon, paraffin és ásványi olajokat, parabéneket és formaldehid származékokat. Több mint 90%-ban természetes összetevőkből készült, ezért színkezelés közben erősíi a haj szerkezetét, véd a külső hatásokkal szemben, hosszantartó színeredményt és természetesen fényes hajat eredményez. 

Szóval elmentem az irodámhoz legközelebb eső ilyenbe ebédidőben (mert ugye itt nincs bejelentkezés, ki kell várni a sorunkat). Itt hamar kiderült, hogy ez a bio hajfesték még nincs minden üzletben, és pont ott nincs, ahol én voltam, de meg tudták mondani, hogy hol van, így elzarándokoltam egy másikba.
Ott kivártam a sorom (kb 20 percet), és kicsit szívta a fogát a fodrász, mert eléggé ki voltak fogyva hajfestékekből, de azért bíztatott, hogy jó lesz ez. Kicsit aggódtam, de hát a választás az, hogy ronda a lenövés, vagy lehet, hogy ronda lesz a festés, akkor inkább az utóbbi, mert itt van esély :)
Vagy 3 különböző tubusból keverte össze a festéket, de a végén az derült ki, hogy állati jó szeme van a nőnek, mert pont olyan színű lett, amilyenre ezer éve festve van a hajam, és amilyet akartam.
A szárítással kicsit megszenvedtünk, mert elég béna gyengus hajszárítójuk van, az én hajamnak meg se kottyant az a kis langyos szellő, ami jött belőle, így nagyon sokáig tartott a szárítás, de ez a legkisebb.

A festék nem csípett, sőt, semmilyen érzés nem volt, és a szaga sem kellemetlen egyáltalán, nagyon kis illatos volt tulajdonképpen, de még azt is csak enyhén, nem okozott semmi irritációt.

Vágatni nem feltétlenül vágatnék náluk, biztos én vagyok a sznob, de a vágásnál ragaszkodom a saját bejáratott fodrászomhoz, nekik viszont nincs ammóniamentes festékük, így a következő időszakban 2 fodrászhoz fogok járni, az egyiknél festetek, a másiknál vágatok :) tiszta luxus. Bár a festés itt kb fele annyiba került, mint a rendes fodrászomnál, így lehet, hogy összességében oclsóbb leszek így, mint különben :)

A 2 fodrász meg végülis nem újdonság, eddig is 2 fodrászhoz jártam, az egyik negyedévente a tartós egyenesítést csinálta, a másik meg midnen mást pár hetente. A tartós egyenesítés nagyon vegyszerintenzív, így az most nem lesz egy darabig, de szerintem ezzel a  festéssel jó leszek.

1 megjegyzés:

  1. Azèrt èn megnèznèlek göndören szìvesen, biztos nagyon szèp lehetsz ùgy is;) na, majd egy nyár vègi Csibetalin:)

    VálaszTörlés