2013. szeptember 24., kedd

Check-up

Ma megejtettem az éves esedékes menedzser szűrésemet.  A terhesség miatt csökkentett scope-pal, hiszen kihagytuk a röntgent és a mammográfiát (ez is röntgenes), és a nőgyógyászati vizsgálatot, mert mostanában vizsgálnak eleget.
Az időzítés tökéletes volt, az elmebetegségi mutatóm épp kezdett az egekbe kúszni. A Gyerek szombat óta alig mocorog, azaz pontosabban én alig érzem. Az elmúlt két hétben aktívan rugdosott belülről sokat, de a hétvége óta csak némi enyhe mocorgást érzek, szinte semmi rugdalózást. Múlt héten rendszeresen rúgott például akkorákat, hogy ha meglepetésként ért, akkor komolyan összerezdültem, pár napja meg csak feszülget itt-ott a hasam, meg kis bökdösés van, érzem, hogy helyezkedik, de nagyban csökkent az aktivitás.
Emiatt ma reggelre már konkrétan pánikba készültem esni.

Szerencsére hasi és mell-UH-gal kezdtünk, és a doktornő kérés nélkül is ránézett a Gyerekre, megnézte a szívét, meg a gerincét, meg megmutatta, hogy mocorog. Szerencsére minden ok, én meg majdnem megpusziltam a doktornőt megkönnyebbülésemben. Úgy tűnik, csak több helyet csinált magának, és talált egy új kényelmes pozíciót, ahol most elvan.. a helycsinálásra utal az is, hogy az elmúlt napokban elég sokat és látványosan nőtt a hasam, lassan tényleg terhes has. :)
A többi vizsgálat nem volt már ilyen izgi, nagyjából minden rendben, a vér/vizelet/széklet eredmények majd a napokban. A vérnél még hozzáírattam a standard listájukhoz a magnéziumot, érdekel, hogy sikerült-e a múltkori alacsony értéket feljebb tornáznom. 
Az asztmám maradványa továbbra is jellegzetesen látható, mert ugyan a tüdő kapacitásom jobb az átlagosnál, a rugalmassága bőven alatta marad (80% lenne a normál alsó határa, nekem két mérésből sikerült egy 69 és egy 71%-ot produkálnom, pedig rutinos vagyok a méréssel, sokat mértek mindig :( ), szóval amint lehet, kezdjek el újra futni, az segít karban tartani.
A szemész elégedett, a retinám szép és vastag, nem lát potenciális problémát a sima szüléssel, esetleg majd a terhesség vége felé nézzük meg még egyszer, de szerinte nem lesz gond.
Az orr-fül-gégész kicsit meglepett.. alapvetően nincs semmi panaszom, kicsit dugul az orrom az allergia miatt, meg gyakrabban bedugul a fülem, amióta terhes vagyok. Ennek említésére azonnal rajzolni kezdett, elmagyarázva, hogy az orromban valami meg van nagyobbodva a terhességi hormon változások miatt, ez akadályozza a légáramlást, és okozza az orr- és füldugulást. Az orrcseppet nem javasolja ilyen hosszú távon (a terhesség és a szoptatás végéig), pláne mert az orrkidugító orrcsepp általában ugye véredényösszehúzó, ami mindenre kihat, a méhlepényre is, így zavarhatja a magzati vérellátást. A megoldás szerinte egy lézeres műtét, amivel megkisebbítené ezt a valamit az orromban.. hmm.. szkeptikus vagyok. Egyrészt a nőgyógyászom szerint az orrcsepp mehet (csak lefekvés előtt fújom mostanában), másrészt remélem, hogy az orrdugulást az allergia okozza (parlagfüves vagyok, sajnos), és nem maradok így.. szerintem mielőtt megműttetném magam, azért bevárom az allergia szezon végét legalább, aztán majd meglátjuk, ha továbbra is marad az orrdugulás, akkor kérek máshonnan is véleményt. Ezt mindenesetre majd megemlítem a dokinéninek, amikor legközelebb megyek terhesgondozásra.
A többi vizsgálaton nem volt semmi említésre méltó.

Az IMS-ben barátságosan és flottul ment minden, mint mindig (pedig ma elég sokan voltak), egy szavam nem lehet. 8.30-ra mentem, azonnal mehettem az első vizsgálatra, 11-kor végeztem, és hatalmas mértékben hozzájárultak a lelki nyugalmam helyreállításához.

Ja, persze amint beértem az irodába, nekikezdett a Gyerek a rugdosásomnak, gondolom csak látni akarta, mennyire tud beparáztatni. Sikerült :)

21w+0d
+4.4 kg

5 megjegyzés:

 1. Szia, szuperek vagytok, h már kezd kialakulni az összehang köztetek és már humorizál is a kiskenguru:)
  Annyira el vagyok fáradva, majdnem megkérdeztem mi az a +4.4??!!!! DEEEE rájöttem.
  Mostanában a nyírfacukkeren kívül nem engedélyezel magadnak egy kis nasit? A múltkor az nagyon tetszett neki:) ezt már a múltkori nemmegmutatós uh után is akartam kérdezni/javasolni.

  VálaszTörlés
 2. Nem nagyon kívánom az édeset, de a múltkori uh előtt pont egy fél tábla csokival igyekeztem animálni, de hasztalan :)

  VálaszTörlés
 3. Bocs, hogy így névtelenül vagyok.
  Olvasgatom a blogod.
  Ez az orrdugulásos dolog nekem az utolsó kb. 2 hónapban volt elviselhetetlen.
  17 évesen volt egy lézeres orrkagylócsonkolásom, mert meg volt nagyobbodva, és csak orrcseppel tudtam létezni.
  A műtűt után jobb lett, de nem tökéletes.
  A terhesség utolsó 2 hónapjában, amikor is ez előjött (igen, a terhesség miatt akkor már)
  újra csak orrcseppel tudtam aludni, homeos semmit nem használt.
  Egészséges lett a babám. A durva az volt, hogy a szülésre nem vittem be magammal az orrcseppet, és a (sokáig) utolsó nyugodt éjszakát(ugye az első éjszaka hagynak aludni, baba a csecsemősöknél) emiatt nem tudtam kipihenten átaludni. Pedig hát a szülés után, és az éjszakázós időszak előtt nem lett volna rossz.
  Nnna, hosszú lett...
  Jó babavárást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi az infot :) ha jól emlékszem, akkor nekem is ilyen lézeres orrkagyló-micsodát javasolt a gégész, de én nem érzem, h anniyra szar lenne a helyzet, h mindenképpen kellene ..
   Remélem azt az állapotot nem fogom elérni, amit Te.. legalábbis ebben reménykedek :)
   Köszi, hogy megosztottad, én sem hinném, hogy az orrcsepp akkora veszély lenne..

   Törlés
 4. Jaj, ez nekem is volt, terhességi orrdugulás, szülés után nyomtalanul eltűnt. Én Rhinospray pluszt használtam, mert az csak az első trimeszterben tilos, csak hát nagyon durván addiktív sajnos.

  VálaszTörlés