2013. szeptember 21., szombat

Nyírfacukor - TMI veszély

Van itthon egy doboz nyírfacukrunk, mert néha rámjön a lelkiismeret furdalás, hogy egyáltalán nem kell diétáznom, pedig szinte mindenkinek a környezetemben kell, és hát persze ettől még ehetnék egészségesebben is, például nem finomított cukrot, hanem nyírfacukrot. Pedig nem eszem sok cukrot, G a hatalmas cukorfogyasztó, minden reggeli teájába 3 teáskanállal, de hát ez van, mégis én érzem magam bűnösnek.
Szóval valaha vettem nyírfacukrot, és néha eszembe jut használni. G nem hajlandó, mert szerinte nem édes. Pedig nem is igaz, szerintem édes. Így időnként belecsempészem különböző dolgokba a tudta nélkül. A hétvégén például a tejbegrízbe tettem rendes cukor helyett. Aztán a héten valamelyik nap G vett valahol epret (hol lehet ilyenkor még epret kapni?), de ez már nap az az igazi édes eper volt, így cukorral ettük. G rendessel, én meg nyírfával.
Meg is lett a hatása, az esti cukros-eprezés után hajnalban sürgős output request érkezett, és hosszabb időt töltöttem a WC-n, amíg a teljes rendszer le tudott ürülni (csak egy irányba, szerencsére).
Ekkor jutott eszembe, hogy a tejbegríz után is meglepetésszerűen sikerült kakilnom, pedig az nekem mostanában nagyon nehezen megy minden praktika ellenére. Pedig eszem rengeteg gyümölcsöt, 3-4 litert iszom egy nap, és minden reggel lenmagpehellyel feldúsított natúr joghurtot eszem, valamint rendszeresen mozgok - ezek korábban simán kordában (mozgásban) tartották az emésztésemet, de a terhesség eleje óta keservesen lelassult a dolog. Oké, még nem aranyér, de jó úton haladunk, ha ez így megy tovább.
Erre jött most a mentő felismerés a nyírfacukorral - hiszen annak tényleg hashajtó hatása van! Most már csak azt kell kitalálnom, hetente 2-3-szor (mert hát ne legyünk telhetetlenek) mibe tudnám magamnak belekeverni, mert azért kanállal mégsem biztos, hogy megeszem csak úgy magában. Az epres akció kicsit sok volt, akkor eléggé hasmenésem lett tőle, de a tejbegrízben pl. jó adag volt, utána teljesen normális időben, normális székletet sikerült produkálnom. Meglátjuk, beválik-e hosszabb távon is, vagy hozzászokik a szervezetem hamar, és elmúlik az a számomra jótékony mellékhatása.

2 megjegyzés:

  1. Ti aztán tudtok élni, édes eper, cukorral? :D
    Engem sosem hajtott meg a nyírfacukor, lehet, hogy te is hozzászoksz hamarosan. Addig meg tényleg jó kis hashajtó.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy ki kellene próbálnom nekem is, mert hasonló cipőben járok, ráadásként vasat kell szednem, azóta rosszabb a helyzet.

    VálaszTörlés