2013. október 16., szerda

Szülésfelkészítő X (7)

Voltunk tegnap a Szt. Imre szülésfelkészítőjén - mármint az egyik előadáson. Ugyanis itt 10 alkalmas a dolog (1 óra each), és minden második kedden van. Ezt jól kiszámolva 20 hét egy kör, azonban nekem már csak kb 16 van hátra, így nyilván lemaradtam/lemaradok egy csomóról. Ráadásul a 20 hét az a terhesség fele, sztem ilyen hamar még se az orvos, se a védőnő nem mondja, hogy nézzen körül az ember lány a témában, magamtól is azt gondoltam, hogy ez nem ilyen hosszú időtartamot fog igénybe venni, így bad luck.
Mint kiderült, a 7. előadásnál sikerült becsatlakoznunk, aminek a címe "A jól tartott baba, az egészséges család, az apák szerepe".

Mondanom sem kell, eszeveszett rohanással sikerült épp odaérnem, a tconfomat a mobilomra átvéve még a kocsiban fejeztem be, beragadtam a pesti alsórakparton, stb. Közben becsörgött G is a fülembe, h WTF, ugyanis meeting request formájában lefoglaltam az idejét, hogy jöjjön ő is, ha tud (ez még bőven múlt héten volt, de aznap reggel nem volt időnk erről beszélni, így nem tisztáztuk), azonban a saját logikámat követve a kezdésnél 30 perccel hamarabbtól húztam ki a naptárjában az időt (hiszen oda is kell érni, akkorra más már ne szervezzen neki programot), a címsorba pedig világosan beleírtam, hogy kezdés 18 órakor. Erre 17.46-kor kétségbe esetten hív fel, hogy akkor most mi van, hatkor kezdődik, vagy fél hatkor, már elkésett, vagy rohanjon, vagy mi a csoda, és ne zavarjam ennyire össze. Majd ő kitalálja magának, mennyi az oda út, azt én ne foglaljam le pluszban, stb.. 
Vicces, mert egy nem sokára szülő barátnőm ugyanezt mesélte, náluk egzakt ugyanez a jelenet játszódott le pár hónappal korábban.. úgy tűnik, ennyire más sémára jár a női és a férfi menedzserek agya :)

Szóval tisztáztuk, hogy még nem késett el, így elment meginni egy kávét, és nyugisan bevárta, míg én is befutok, le is parkoltam 6 előtt kb 4 perccel (just in time, no waste ;) ), bekavarogtunk az Imrébe, meg is találtuk a helyet.. és ezren voltak. Jó, ezren nem, de egy relatív nagy tanácsterem zsúfolásig volt. Egy molekula oxigén nem sok, annyi nem volt a teremben, és nagyon meleg.. ülőhely nuku.. szóval kicsit elrémültem (a tömegfóbiám ilyenkor felüti azért a fejét).
Aztán találtunk magunknak egy ablak párkányt, amire fél fenékkel le tudtunk ülni, és már jött is a kedves pszichológus hölgy, aki mesélt.
Összefoglalni nem fogom tudni, mert én alkalmatlan vagyok az ilyen bölcsész típusú előadások jegyzetelésére, valahogy semmi nem tűnik olyan életbevágónak vagy komplexnek, hogy ne tudnám később felidézni, ezért leírjam (de ez biztos a reálosok arroganciája, tudom).
Volt mese minden féléről, főleg józan ész dolgokról, de a pasiknak szerintem jó volt, G-nek tetszett is, őt megnyugtatta, hogy elmondták neki, hogy ő is fontos, rá is szükség van, nem baj, ha a pozitív tesztnél még nem érzi magát azonnal apának, az majd kialakul fokozatosan, hogy fontos, hogy támogassuk egymást és kommunikáljunk, stb. Nyilván ő nem ásta magát annyira bele az egészbe, mint én, így ő örült, hogy megnyugtatták a lelkét, hogy minden rendben lesz :)
Szóval nem volt számomra semmi revelációs élmény, de nem volt rossz se, kellemesen elhallgattuk a hölgyet, beszélt szoptatásról, elválasztásról, sztorikat a világ történelemből meg a törzsi kultúrákból.
Kellemes volt, na.

Egy dolgot írtam fel: 

Leendő apukáknak: www.apafuzet.hu

Meg még nem néztem, de állítólag itt leendő apáknak vannak cikkek meg dolgok feltéve.

2 megjegyzés:

  1. apafuzet.hu B-nek továbbítva, köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Az én párom el sem jött soha egy felkésziítőre sem, munkára hivatkozva... Viszont az apafüzetet serényen forgatta. :)

    VálaszTörlés