2013. október 25., péntek

Vérkép, terheléses cukor

Tegnap levették a vérem a CentrumLabban a terheléses cukorhoz, és a teljes vérképhez + vizeletet is vittem. Mindenezek erre a hétre voltak elrendelve.
A szokásos tempóban délutánra már meg is volt az eredmény:

Cukor:
0': 4,8 mmol/l
60': 7,5 mmol/l
120': 5,3 mmol/l

egyik sincs megcsillagozva.
Bár a doktornő nem kérte, de megszokásból az inzulint is mellé mérettem:

0': 9,8 mlU/L
60': 75,6 mlU/L
120': 62,6 mlU/L

a 60 meg a 120 perces inzulin elég soknak tűnik, de a cukor meg a normál tartományban van, így erről most nemigen gondolok semmit.

A többi értékem rendben levőnek látszik, megcsillagozva a hematokrit van, ami pont az alsó határértéket üti meg, és a neutorfil és a limfocita %-os mennyisége, amik mind kicsit kilógnak, de ezek eddig is (terhesség előtt is) kilógtak, és a doktornő szerint nem jelent semmit. Így nem aggódok.

A vizeletben minden normál ill. negatív, ez jó :)

Popi a CRP értéke miatt aggódik egy kicsit - nekem ilyen nincs is a listámon. A teljes vérkép nem minden laborban ugyanazt jelenti? Fura.

1 megjegyzés:

  1. Az inzulin valóban jó magas (én ennél sokkal kevesebbel is IR-ensé nyilváníttattam, persze azok baba előtti értékek voltak), már az éhgyomri is, de mivel a cukor gyönyörű szerintem sem kell vele foglalkozni most. Pár hónappal szülés után érdemes lesz megismételtetni azért, hogy visszament-e normál tartományba, de biztos vagyok benne, hogy vissza fog - terheseknél alapból egyre gyengébb az inzulinérzékenység, úgyhogy szerintem mindenkinél ez a szervezet standard kompenzációs mechanizmusa, hogy akkor túldolgozik a hasnyálmirigy.

    VálaszTörlés