2013. december 13., péntek

Ámulok és bámulok..

Nem erről akartam írni, 6 vagy 7 bejegyzéskezdemény figyel a piszkozatok között, amiket mind még meg akarok írni, de ezt muszáj soron kívül.

Tegnap a szemembe ugrott ez a cikk ("Tíz ok, amiért tökéletes anya vagyok") az index-en, és bár gondoltam, hogy agyvérzést fogok tőle kapni, vannak mazochista hajlamaim, így elolvastam. Ugyanennek a cikknek volt egy első része, a terhességről, hogy a szerző szerint hogyan kell viselkedni terhesség alatt, és most a friss anyaság "szabályait" fekteti le. Mármint, hogy szerinte mitől tökéletes anya valaki (főleg ő).
Annyira remélem, hogy ez vicc, és szarkazmus, csak nem eléggé érzem ki belőle az önkritikát, mert ha ez komoly, akkor ez sírni való. Ja, és pont azt támasztja alá, amit utálok a nőkben - előítéletes, buta, hangos. Szóval totál arghh-élmény.
Hogy írhat valaki olyat, hogy rossz anya az, aki császárral szül? Sok esetben orvosilag igenis indokolt, sőt felelőtlen lenne megpróbálni a természetes utat, ez nem mindig választás kérdése..
A szoptatás - nem hinném, hogy csak "rinyál", aki nem tud, ez adottság. Van akinek van elég teje, van akinek nincs. Hogy veheti valaki a bátorságot, hogy elítéljen másokat az adottságaik alapján? Kezdjem el én is lenézni az alacsonyabbakat vagy a szőkéket, vagy mi?!
A szexmentes élet meg.. hát good luck, és persze aki nem kívánja, ne csinálja, de elítélni azt, aki igen.. ez megint kiverte a biztosítékot.
És ezek csak a legkirívóbb bölcsességek. 10 hasonló okosságot sorol fel..
Sírva röhögtem. Komolyan remélem, hogy ezt viccnek szánta a szerző :)

11 megjegyzés:

 1. Az indexnek pont ez a stratégiája (szakmai területet érintő cikkeknél is), hogy annyira provokatív legyen, hogy kiüsse azt a bizonyos biztosítékot, és felháborodásból osszák meg (Facebookon, blogokon) az adott témában érintett olvasók azt a cikket, ami náluk nyomta meg a "gombot". Így nő szépen az oldaluk látogatottsága a többi hírportállal szemben... :)

  VálaszTörlés
 2. Ugyanezt szerettem volna én is írni, csak Heni beelőzött... Mi ezt az oldalt többek közt ezért sem olvassuk....

  VálaszTörlés
 3. Hát elolvastam a cikket, mit ne mondjak, kinyílt a bicska a zsebemben !!!!! Tehát nálam célt ért az Index :-):-):-)

  VálaszTörlés
 4. A szerző már írt cikket, hasonló stílusban, állítólag vicces akar lenni.

  VálaszTörlés
 5. Én sem olvasok Porontyot ( Indexet sem nagyon), mert nagyon színvonaltalan, de ennek az előzményét pont olvastam - szóval nyugi, ironizál csak...

  Az előző (tökéletes terhes nőről szóló) cikk kapcsán kommentelte a szerző:
  "sziasztok :)
  a cikk születéséről röviden: összeszedtem a legdurvább porontyos/fórumos hozzászólásokat és véleményeket, és mint saját gondolataimat posztoltam azokat. :) nulla irónia és nagyítás kellett hozzá, én sem tartom viccesnek, mivel tényleg hemzsegnek a fórumok a hasonló típusúaktól.
  a végeredmény javarészt ugyanaz lett, amiről szól a cikk: jönnek a kommentelők és megmondják. :)"

  A legszomorúbb az, hogy annyi ilyen igazi hülyepicsás okoskodást olvasni mindenfelé, olyanoktól, akik véresen komolyan gondolják, hogy az ember már az az igazi szarkazmust is megkérdőjelezi...

  VálaszTörlés
 6. Hát szerintem elég nyilvánvaló, hogy vicc akar lenni. Viszont néha vannak jók is, ez pl. http://divany.hu/poronty/2013/12/05/igy_valtozik_az_eleted_ha_gyereked_lesz/

  VálaszTörlés
 7. hát, szerintem elég egyértelmű, hogy a sok baromságot karikírozza, amivel tömik a frissen szült nők fejét.

  VálaszTörlés
 8. En jot mosolyogtam a cikken, de ismertem az elsot is, az szerintem jobban sikerult.
  Szerintem ne kutass ezen a honlapon komoly informaciok utan...
  Mondjuk en konnyen beszelek mert ha valaha terhes leszek, nekem nem kell terheskonyv csak fogom Audrey blogjat aztan aszerint csinalok vegig minden vizsgalatot miegyebet.. :-)

  VálaszTörlés
 9. nem mintha "hasznos" infot kerestem volna a Porontyon, ez egy populista laikus felület, így ilyesmire nyilvánvalóan nem alkalmas. Az Index kattintás maximalizálásárqa vonatkozó tézis érdekes, ezt nem gondoltam (bár iyleneken nagyon nem is szoktam gondolkozni :) ), de észen tartom :)
  Viszont azzal nem tudok egyetérteni, hogy kézenfekvő, hogy a cikk vicc.. nem vagyok egy buta ember, ráadásul rengeteget olvasok, sok nyelven (igen, még magyarul is :) ), és általában felismerem a szatírát, ha látom. Szóval ha ez viccnek van szánva, akkor egyrészt szarul van megírva, és inkább ne írással keresse a kenyerét az író (bár persze sajna ez az irány, TV-ben, rádióban heylesen beszélni nem tudó emberek sértik az ember fülét.. min csodálkozok még?!), másrészt meg tök veszélyesnek tartom, mert ha nekem nem világos, hogy vicc, akkor valószínűleg egy igen komoly réteg veszi készpénznek az írottakat, és igyekszik aszerint cselekdni, vagy másokat kioktatni (ami még rosszabb).
  Ha meg mégsem vicc, akkor sírnivaló.
  Szóval szar az egész, így vagy úgy.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a cikk viszonylag találóan kifiguráz egy bizonyos szubkultúrát, a keményvonalas mamami.hu - kötődőnevelős - LLL-es anyukákat, csak akiknek nem ismerős ez a vonal, azoknak nyilván semmit sem mond és nem is érthető a szarkazmus.

   Törlés