2013. december 25., szerda

Babakocsi

A babakocsi kérdésnek nagy kérdőjelekkel a szemünkben indultunk neki pár héttel ezelőtt, de nem volt időm alapos kutatást végezni a témában, így úgy döntöttünk, felkeresünk 4 nagyobb üzletet, és mindenhol adatunk magunknak szaktanácsot, aztán majd csak kikristályosodik valami.
A 4 üzlet: Kangaboo, Elefani, Babaszafari, Brendon. Erre szántuk a komplett szombat és vasárnapot azzal, hogy vasárnap a nap végére márpedig kell egy babakocsi. 
Az össz elképzelés az volt, hogy legyen hozzá 3féle feltét (mózes, autósülés, sportkocsi), és izofixes legyen (mert lusta vagyok). Az összecsukás/kinyitás egyszerűsége számít, a méret viszont nem annyira, mivel mind2 kocsinknak nagy a csomagtartója, BKV-val nem közlekedünk, és a lakásba sem kell felvinni, a zárt lépcsőházban a lépcső alatt simán tartható (csak 3 lakás van a házban, és mindenki gondosan zárja a kaput, így nem tartok tőle, hogy lenyúlják).

A Dunakeszi Auchannál levő BuyWayben levő hatalmas Kangaboo-ban kezdtünk, és annak ellenére, hogy az elején közöltük, hogy most azonnal tuti nem veszünk semmit, mert még csak most kezdünk informálódni, az eladó elképesztően segítőkész volt, és minden képzeletet felülmúlóan jól informált, így röpke 3 órás fejtágítást követően már sokkal hozzáértőbben távoztunk az üzletből, mint ahogy betértünk oda. A második állomás a Babaszafari volt a XIII. Váci úton. Itt is nagyon hozzáértő és segítőkész volt az eladó, így tovább bővítettük ismereteinket. A Budaörsi Elefáni szintén jó élmény volt, itt is kedves, hozzáértő és segítőkész eladóval találkoztunk. Ezután a Budaörsi Brendon volt a pofára esés. Konkrétan úgy jöttem ki onnan, hogy ide a lábam többé be nem teszem. Biztos elkényeztetett a másik három hely, és hamis illúzióba ringatott a hazai piacgazdasággal kapcsolatban, és egy pillanatra elhittem, hogy az eladók el akarnak adni, és értünk vannak, de a Brendon erre gyorsan rácáfolt. A nehezen előkerített eladó pofátlan volt és leereszkedő, de legalább informálatlan, ráadásul mire ide értünk, már 3 helyet végignéztünk (szándékosan), így azt is fel tudtuk mérni, hogy a többihez képest itt minden erősen felül van árazva. Szóval a Brendon nem lett a kedvenc helyem, a másik 3 helyre azonban vissza fogok járni, mert ott (azóta is) elégedett voltam a kiszolgálással és az árupalettával is.

Végül ami kikristályosodott az az alábbi.

Mivel isofixes talpat (is) akarok (autóban ez nem csak kényelmes, de biztonságosabb is, mint az öves rögzítés), és a dizájnnál sokkal fontosabb a biztonság, 3 típus van, ami szóba jöhet, ugyanis csak ezeknek ++-os az ADAC értékelése, ami a törésteszt, ergonómia, tisztíthatóság és a károsanyagtartalom értékelési négyes mentén történik:

 • PEG PEREGO Primo Viaggio SL & Isofix Base 0+1
 • RÖMER Baby-Safe Plus SHR II mit ISOFIX Base
 • és a MAXICOSI egy típusa, de ezt még 2011 előtt tesztelték, és nincs rajta ugyanazon a listán mint a többi, mert 2011-ben változtak a követelmények (ekkor jött be a károsanyagtartalom, mint értékelési szempont)
A Maxicosi nekem személy szerint nem tetszik, mert az autósüléses hurcolókáknak (típustól függetlenül) nincs igazi kupolája, csak egy kis kifeszíthető anyagdarab, ami szerintem nemigen véd az átfújó széltől vagy a tűző naptól a séta során, és februári babánál azért lesznek még szeles/hideg napok, amikor sétálni megyünk majd, és már nem mózesben..
Szóval a MACIXOSI nálam gyorsan kiesett. A PegPerego és a Römer nagyon hasonló. Az érvek, amik miatt a PegPerego mellett döntöttünk.
 •  A Peg Perego autósülése kicsit könnyebb (a Römer 5kg körüli, a PegPerego 4hez van közelebb, azaz van benne anyag (jó a töréstesztje is), de azért mégis könnyebb picit
 • A PegPerego isofix talpára a következő méretű ülés is jó még, míg a Römer esetén a következő üléshez másfajta isofix talp kellene, ami azért csak pár tízezer forint.
Szóval végül PegPerego book babakocsit vettünk, sötétkékben:
2 megjegyzés:

 1. A brendonról én is ugyanezt gondolom. Nagyon ritkán megyünk oda, az M5 melleti üzletbe. Ott kedvesek az eladók, de tényleg sokkal drágább minden, mint máshol. Akkor szoktam menni a Brendonba, ha van pl Babamagazinos kuponom, az autósülés azzal vettem. Az elefánit nagyon szeretem, a babakocsinkat anno a budaörsiben néztük ki. Tőled messze van, de nagyon jó még szerintem a Minimanó zuglóban.

  VálaszTörlés
 2. Nekünk is ilyen van, csak más színben. Szerintem szeretni fogjátok:)

  VálaszTörlés