2013. december 17., kedd

Kelengye és szülési lista - updated

Kicsit le vagyok maradva, most a hétvégén jutottam el odáig, hogy végignéztem azt a 6-7-féle listát, amit különböző helyekről kaptam (védőnő, szülésznő, barátnők, internet), és egyesítettem eggyé, majd még belevettem az asszisztens lány (céges) által javasolt dolgokat is, aki nagyon fellelkesült a témától (közvetlenül azután, hogy elképedt, hogy még sehol nem tartok), és tizen éve profi bébiszitter, egészen újszülötteket is szokott szittelni amerikai családoknak, van olyan "gyereke", akit újszülött korától szittel rendszeresen, és a gyerkőc már lassan iskolába megy, így hittem neki a praktikumok tekintetében.

3 fület csináltam, az egyik a  kelengyelista a gyerek számára itthonra, a második a kórházi lista mindenki számára (gyerek, apa és én), és van egy adminisztrációs fül, azt nem néztem meg részletesen, csak átvettem a barátnőmtől, ahogy neki volt.

Ami itt fontos, az az, hogy még a szülés előtt váltsunk ki (300 napnál ne legyen régebbi) hiteles másolatot a házassági anyakönyvi kivonatunkról az önkormányzatnál, ahol házasodtunk (illetve aki nem házas, annak legyen hivatalos apasági nyilatkozata), ezzel intézi a kórház majd a gyerek papírjait, mi lesz a vezetékneve, stb.

A kelengye és a kórházi lista az én személyes preferenciáimat tükrözi, nem szent írás, és bőven vannak benne dolgok, amikre biztos sokan azt mondják, hogy felesleges, de én magammal erre jutottam, szóval ezek lesznek beszerezve.
Elkezdtem már kipipálgatni, mik vannak meg - kb 50%-os készültségben vagyunk, ami annyira nem rossz, figyelembe véve, hogy kb összesen 2 hete kezdtünk el bármit is venni.
A babaruha szekcióval még nem foglalkoztam, mert ott először egy komolyabb leltárt kellene tartani anyummal és anyósommal, hogy végülis mi mindent vásároltak össze eddig, és utána eldönteni, hogy még mi hiányzik, ezzel majd az Ünnepek alatt foglalkozok.

Jelenleg a kiskád + állvány téma foglalkoztat leginkább, mert arra nem találok értelmes megoldást. Bár nagy a fürdőszobánk, baba szempontból nem praktikus. Se kádat, se pelenkázót nincs semmi, aminek a tetejére lehet tenni (mosógép fölött tetőteres beugró van, a mosdó csapja pedig nem elfordítható), az én magasságomhoz a legtöbb kád állvány alacsony, így görnyedni kell, pedig pont ezt akarom elkerülni az állvánnyal, ha görnyedni akarok, egyszerűen betehetem a kiskádat a nagy kádba; és a pelenkázót sincs hova tenni, és nem tudom, mennyire jó ötlet a vizes gyerekkel átnyargalni a fürdőből a gyerekszobába (5-6 lépés), ahol a nagy pelenkázó van (lesz, amint elhoztuk), így ezen még (a város összes kádjának és állványának megtekintése után még mindig) elmélkedek, és gondolkozom, hogy kinézzek Bécsbe, hátha nekik van valamijük, ami nálunk nem kapható, és megoldaná ezt a problémát.
Jó, legyen ez a legnagyobb problémám, egyetértek, de ez most foglalkoztat :)

A babakocsi már megvan, arról majd külön írok, az is egy komolyabb projekt volt.
És tegnap hívtak a Faktumból, hogy kész a gyerekszoba bútorunk, így azt a héten elhozhatjuk, és G majd jól összeszereli :)

A listámat feltettem ide (a linkre kattintva elvileg bárki letöltheti, akit érdekel. Szóljatok, ha mégsem megy.)

UPDATE
Megkérdeztem a doktornőt a házassági anyakönyvi kivonatról, és a dolgok jelenlegi állása szerint a Szt. Imre most épp 150 napnál  nem régebbi hiteles másolatot kér. Év elején volt egy periódus, amikor épp semmit nem kértek, de azóta visszaváltoztatták. Ki tudja mi lesz februárban, azért kiváltjuk :)

7 megjegyzés:

 1. Szia,
  a lábmelegítőnél a lábzsákra gondolsz? Nekem októberben született a lányom, így vettem (a fiam májusi volt, így ott ez szerepelt a listán) jelenleg bundazsáknak használjuk, és nagyon szeretem. Most is abban alszik az erkélyen. Én a tchiboban vettem, de az elefánis katalógusban is láttam. Azt szeretem benne a legjobban, hogy simán be lehet kötni az autósülésbe is benne, mert van rajta nyílás az övnek.

  VálaszTörlés
 2. a 300 napnál nem régebbi kitétel már megszűnt, jó az eredeti is.

  VálaszTörlés
 3. Szia! Nekünk sem kellett kiváltani újra, 2011-ben házasodtunk, 2013-ban született a gyerek, én a biztonság kedvéért a kórházban még előtte megkérdeztem és azt mondták vigyük az eredetit és egy másolatot, mert az ők elveszik.
  Én is állványos kádban fürdetek, hasonló okokból, ahogy írtad, a fürdőben épített pult van sehogy nem fér el a kád jól, a pelenkázó meg sehogy sem. Első nap a kádat feltettük nagy nehezen a pultra, de amikor kivettem a gyereket és bevittem a pelenkázóra, már üvöltött, szerintem fázott, pedig júliusban született... Másnap már beállítottuk az állványt a szobájába (az ott van fixen, pedig kis szobája van) és és csak a kádat mozgatjuk (hozzáteszem vízzel az sem könnyű, ez a hátránya). A szobát mindig jól befűtöm kis fűtő ventilátorral és egy helységben el is intézünk mindent. A lassan 5ésfél hónapos még sosem sírt a fürdés alatt, sem után, sem soha (kivéve az első hurcolósnál), imádja, most már inkább a fal megóvása a téma, mert extrém módon kipacsálja a vizet, imád lubickolni és hangosan kacag. Nekünk nagyon bevált az állvány, pedig nem akaratuk használni, csak együtt kaptuk a káddal.

  VálaszTörlés
 4. Szia,
  olyan lapot néztél, amit a nagy kádra lehet tenni keresztben és arra a kiskádat?
  ez itt egy plélda: http://baba-mama.teszvesz.hu/babaapolas_babaegeszseg/furdokad_allvany/babafurdeto_kad_nagykadra_rakhato_szuper_jo_1823150627.html
  de ha van barkácshajlamú férfirokon, simán házilag is meg lehet csinálni.
  Előnye, hogy nem kell a kádnyi vizet sehová hurcolni.

  VálaszTörlés
 5. Olyan kíváncsi vagyok milyen babakocsit választottatok :)

  Nekünk volt állványunk elég magas, ez:
  http://www.mothercare.ie/mothercare-folding-baby-bath-stand.html

  Viszont mi nem a fürdőszobában pelenkáztunk, hanem a szobában és csak eleinte szórakoztunk azzal a "sapkás" babatörülközővel (aminek a sarkát kell a kölök fejére húzni), inkább hatalmas puha törülközőbe csavartuk, amit a fürdés alatt néha melegítettünk és úgy vittük be a szobába a pelenkázóra vagy a nagyágyra.

  VálaszTörlés
 6. Kellemes Ünnepeket Kívánunk! :)

  VálaszTörlés