2013. december 28., szombat

Köldök para

Úgy tűnik, lassan kezd elfogyni a bőröm tartaléka a pocakomon. Az elmúlt 1-2 hétben elkezdett kifelé mászni a köldököm, és most már napról napra jobban láthatóan jön kifelé. Már nem csak a lapar hege látszik (végre így le tudott esni róla a heg), hanem egyre jobban lifeg kifelé a felső rész. 
Oké, értem, hogy így végre tényleg alaposan ki tud tisztulni a köldököm (olyan mély normálisan, hogy soha nem lehetett tejesen rendesen kitisztítani), de kicsit aggódok. Ez persze csak fejben para, és ez legyen a legnagyobb problémám, de eléggé viszolygok a kifelé álló köldököktől, és most kicsit felzaklat, hogy az enyém mászik kifelé. Remélem a szülés után vagy visszafordul magától, vagy vissza tudják fordítani. Nehogy már így maradjak kifordítva.. :)
Viszont mivel fogy a bőr, és egyre jobban feszül, most már nem csak napi 1-szer kenem a pocakom, mint eddig, az esti fürdés után, hanem reggel és este is. Egyelőre bevált ez, nincs (még?) stria.. remélem nem is lesz. 

8 megjegyzés:

 1. Visszamegy.:-)
  Nekem mind az ötször visszament. AZ első gyereknél még nagyon sokára fordult ki, az ötödiknél szerintem már a 10. hét körül.
  És szerintem totál természetes, hogy az emberben megfordulnak azért ilyen gondolatok, hogy hogyan fog kinézni a szülés után...Nekem jó volt látni barátnőt 2 nappal a szülés után, legalább felkészültem, hogy mire számíthatok.:-) Nem gondoltam, hogy ekkora has marad a szülés után.::-) De az is eltűnik, igaz minden gyerekkel egyre tovább tart, de nekem most is eltűnt.

  Ja, babakocsi, nekem is PP volt és most is az van, a hordozójában az a jó, hogy elég nagy, így a közel 10 kilós 9 hónaposom is belefér még, a Römerbe már nem lehetett beleszuszakolni.

  VálaszTörlés
 2. Vissza fog az menni :)
  Nekem az első terhességnél ki se jött (mármint a köldököm), pedig 4,2 kg-os 60 cm-es fiam született :)
  A harmadik kisfiam várásakor pedig már kb 12-14 hetesen totálisan kifordult a hasam.
  Viszont visszament :)

  Ami a striákat illeti... első terhességnél azt hittem, megúsztam. Aha... én azt csak úgy gondoltam... Megszületett a többmint4kg-os bébim, és pár nappal a szülés után, amikor már jóval lejjebb ment a méhem is, megláttam a hatalmas csíkokat, közvetlenül alul, amit ugyebár nem teljesen lát az ember... Hurrá.
  De ez legyen a legnagyobb gondom :)))

  VálaszTörlés
 3. Nekem ki sem jött... mikor akkora voltam, mint te, én is számítottam rá, nekem is akkortájt bújt elő a lapar-heg a szintén nagyon mély köldökömből. Aztán egyszer csak nem dudodrodott tovább, hanem elkezdett oldalra húzódni, és ilyen ovális valami maradt végig - most meg visszakerekedett. Striáim sem lettek, de mondjuk én voltam már 84 kiló is előtte, a 67-hez képest, amivel a terhességet zártam, szóval ki voltam nyúlva...

  VálaszTörlés
 4. Nem vagyok mervado, de eletemben nem hallottam olyat, hogy valakinek ugy maradt volna...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szia csigusz. de sajnos van olyan...nekem se megy vissza csak esetleg kicsit vissza huzodik..de ujra elöjön... és nagyon idegesitö mert nem lehet vele kezdeni semmit... !!! :(

   Törlés
 5. Nekem kidudorodik és mivel bohó fiatal koromban volt benne ékszer, annak a helye megnyúlt, olyan, mintha ott repedt volna a bőr :( Nem tudom milyen lesz szülés után, remélem az is helyre áll!

  VálaszTörlés
 6. Nekem a piercing helye már vagy 2centivel a köldököm fölött van :) tiszta fura..

  VálaszTörlés
 7. Jaja, az enyém sincs a helyén :D

  VálaszTörlés