2013. december 16., hétfő

Köröm és ez meg az

Mint azt egyszer írtam, a körmömön shellac-os francia manikűrt hordok, ennek annak idején utána is olvastam, szerencsére nem ártalmas, lehet terhesen is.
Akkor azt olvastam, hogy az egyetlen furcsaság az lehet, hogy a terheseknek ledobja a körme pár nap után a lakkot. Ezt eddig nem tapasztaltam, de jelentem pár hete már annyira terhes vagyok, hogy tényleg ledobja a körmöm a lakkot. Nem terhesen 3 hétig maradt meg komolyabb esztétikai károk nélkül a lakk, terhesen eddig 2 hétig, és kb 1 hónapja már 1 hét, max 10 nap után dobja le a körmöm a réteget, de konkrétan egészben, észrevétlenül esik le.
Még csak most péntekre, 20.-ára van időpontom a körmösömhöz, ahova precízen 2 hetente vagyok beírva, erre már most a 10-ből 4 körmömről esett le a lakkréteg. A múltkor a két hét elteltével kettőről hiányzott, azelőtt pedig csak elkezdett feljönni, de még nem esett le, így határozottan erősödik, gyorsul a folyamat.
Úgy tűnik, elkezdett drasztikusabban változni a hormonrendszerem, és megváltozik a körmöm összetétele / szerkezete? Érdekes.
Mindegy, már a múltkor is azt beszéltük meg a körmös lánnyal, hogy most pénteken még megcsinálja az Ünnepekre, és utána már csak leszedi, és manikűr meg hagyományos erősítő / fényesítő lakk lesz, mert jobb lesz most hagyni egy kicsit a körmömet, meg a szülésre talán jobb is, ha szabadon vannak a körmeim, az anesztesek szoktak nézegetni körömből dolgokat. Mindenesetre amúgy is szoktam kis szünetet tartani néha, így az most lesz.

Egyébként hulla vagyok, kb 2 hónapja egy szabad napunk (óránk) nem volt, vagy dolgoztunk, vagy költöztünk, pakoltunk, vásároltunk, vagy és. Sajnos érzem a böjtjét, a héten elkezdett időnként felkeményedni a pocakom, ezt korábban nem csinálta, és tegnapra már többet volt kemény, mint nem kemény, így délután/este már fekvésre ítéltem magam, de sokat nem segített, húzott, nyomott, fájt, bökdösött az egész. Így ma nem mentem be dolgozni, csak itthonról alibizek, és nem is pakoltam, csak kb 40 percet, lelkiismeret megnyugtatásul, és inkább a mosásokat hajtottam, az kényelmes, egész napos foglalatosság, és csak néha kell felállni miatta.
Szóval ma a nap nagy részét fekve töltöttem, és a laptoppal is csak néha foglalkoztam, de jobban is érzem magam, csak néha kicsit bökdös még itt ott, és a keményedés szinte teljesen megszűnt.
Persze holnap sajnos fullos nap lesz, reggel vérvétel, utána uccsó búcsú edzés, 10-tól telefonkonferenciát tartok a társadalmi felelősség vállalásos kalapomban (tudom, kell ez nekem), és utána kapom csak fel a rendes fizetett munka kalapomat, és indulok neki a napnak, úgy, hogy idén már csak kedden  és szerdán dolgozok, csütörtöktől szabin vagyok január elejéig, így van még pár elintézendő / befejezendő dolog.

Az edzés különben az utóbbi időben egyre jobban lefárasztott, már tök kevéstől is ki voltam, így abban maradtunk az edzőmmel, hogy holnap az uccsó szülés előtt, és majd utána folytatjuk, és építjük vissza a hasizmaimat (hajjjajjj..), amikor már majd megint lehet. A heti 4 mozgás így erősen lecsökken majd, marad a Pilates még talán, bár az Ünnepek alatt nem hiszem, hogy lesz (mármint óra), vagy lesz lélek erőm elmenni, januárban meg majd meglátjuk.

A Gyereknek különben továbbra sincs neve, de köszöni jól van. Minden manuál szerint most már csendesednie kellene a mocorgásnak, többet kellene aludnia, mert nem nagyon van már helye, de erről neki nem szólt senki, így a nap nagy részében vagy hányja-veti magát, a szerveimet rendezgeti bent, a hólyagomba és a méhnyakamba veri a fejét (ez utóbbi különösen fura érzés), vagy rugdos és kapálózik a hasfalamon túli világ felé :)

32w+6d - 50 nap van hátra!

3 megjegyzés:

  1. dec 19-jan 6 nincs óra :(

    VálaszTörlés
  2. Na most jól megnyugtattál :) Azt hittem ha nagyobbak leszünk, pici lányom egész napi ugrálása kicsit ritkul, de a jelek szerint nem nagyon kell ebben reménykednem :)

    VálaszTörlés