2013. december 30., hétfő

Lassulok

Nem tudom, hogy ez pszichés-e, vagy tényleg elértem azt a pontot, ahol elkezdenek a dolgok nehezemre esni.. vagy ez is, az is.
Az elmúlt hónapokban pörögtem, mint a búgócsiga, nem volt opció, hogy lazuljak, sem itthon, sem bent a munkahelyemen.
Azonban a költözés kész, a gyerekszoba nagyjából kész, ruhánk több van, mint amire szükségünk van (legalább nem kell mosni, mindent csak egyszer adunk majd rá.. ;) ), pár kisebb tétel hiányzik még, de közeledünk a végéhez. Persze név még mindig nincs, de hát még ráérünk.. ;) előbb-utóbb lesz az is.
2 hete itthon vagyok szabin, és a főnököm csak 2szer hívott a mobilomon, ami helyi rekord. Szóval úgy érzem, kezd leesni rólam a nyomás, lassan összeáll minden. Általában hasonló "finiselő" helyzetekben marad nálam abba a pszichés "pörgési energia" (vagy nevezzük kényszernek, az is leírja), és szoktam lebetegedni, vagy épp teljes punnyadásba süllyedni.
Ezzel egy időben mostanság töltöm a 35. hetet, lassan belépek a 9. hónapba, ami indokol azért némi fizikai nehézkességet, fáradékonyságot.
Szóval nem tudom, mi az oka, leginkább valószínűleg a kettő kombinációja, de nem bírok mostanában egész nap talpon lenni, rohangálni, pakolni, szervezni, csinálni. 2-3 óra aktivitás után fél órácskára szükségét érzem, hogy lefeküdjek, feltegyem a lábam. Jól esik. És lassul a mozgásom, olyan vagyok már, mint Öreganyám, komolyan.
A régi gyors lépteim már a múlté, lassan, óvatosan siklok, mint egy hajó, kerülöm a koppanó léptekből adódó rázkódást, többek között mert a Gyerek ilyenkor mindig lefejeli a hólyagomat, ami korlátozott mértékben okoz élvezetet (sőt).

Voltunk moziban, megnéztük a Wall Street Farkasát (jó, nekem tetszett, Scorsese film, egy már egészen érett diCaprioval, és jó a sztori). A Mammutban kifejezetten éreztem, hogy ingerülten kerülgetnek az emberek, mert nem haladok olyan gyorsan a tömeggel (tömegben), mint az "illene". Hát ez van. A film majdnem 3 óra. hát, nem gondoltam volna, hogy ilyen nehezen ülök végig 3 órát mostanság. Szenvedtem kutyául, 5 percenként fészkelődtem, és kerestem újabb és újabb kulturált ülési pozíciót, ami egy csurig teli moziban nem épp könnyű. De szerencsére jó volt a film, elvonta a figyelmemet (legtöbbször). Nem való nekem már ilyen hosszú egy helyben ülés.

1 megjegyzés:

  1. Most akarjuk mi is megnézni ezt a filmet, de 3 órát én sem bírom ki egy hagyományos moziszéken. Respect, hogy kibírtad! A 2 személyes moziülést keresem éppen, mely mozikban van.

    VálaszTörlés