2014. január 3., péntek

Aranyér

Hát, engem is elért, így az utolsó métereken. Úgy tűnik, a Gyerek már mindent nyom kifelé, nem csak a köldökömet.. Egyelőre nem folyamatos, csak székelésnél fordul ki (mármint az ér, nem a ködök), és utána pár óra alatt visszahúzódik, de sajnos független a széklet keménységétől, mennyiségétől vagy gyakoriságától. Persze nyilván nem segít, hogy a Gyerkőc odabent valószínűleg csomót kötött a beleimre, és csak Lepicol, olivaolaj és Hunyadi víz kombójával van anyagcserém, és így is csak 2-3 naponta..
De nem panaszkodom. Egyelőre (és kopp-kopp, knock on wood) gyakorlatilag csak a székrekedés van, mint kellemetlen terhességi velejáró, minden mást egyelőre megspórolt nekem az Univerzum. Végül nem lett visszér se, pedig attól tartottam az elején, de persze ne kiabáljuk el, várjuk ki a végét, majd utána összegzem a dolgokat.
Mindenesetre jelenleg 2 dolog miatt (a Babán túl, persze..) várom a terhesség végét: hogy végre legyen megint anyagcserém, és tudjak újra hason aludni (vagy egyáltalán aludni, mert mostanra már szinte sehogy nem megy, kevésbé a fizikai kényelmetlenség, mint inkább a folyamatos mentális éberség miatt, nehogy kárt tegyek a Kicsiben egy lendületesebb forgolódással).

Úgy tűnik különben, hogy megint valami komolyabb növekedési fázisban lehetünk, mert megint érzem azt, amit eddig pár havonta: mintha elfogyna bent a hely, és a Gyerek vadul dolgozna lakosztálya kiterjesztésén. Feszít az egész hasam folyamatosan, és szerintem megint nőtt is. Jó, ráfér, 36. héthez képest nincs nagy hasam. A keményedés időről időre megjelenik, de most, hogy itthon voltam és kicsit többet pihentem, korántsem annyiszor jelentkezik, mint pár héttel ezelőtt.

Jellemző módon mostanig minden betegséget megúsztunk, erre G sikeresen meghűlt Szilveszterkor, azóta taknyos, hőemelkedése van, és kapar a torka. Mondtam, hogy ez most nem olyan jó, nem lehet beteg, és pláne nem fertőzhet meg engem, így mindketten dupla adag C-vitamint tolunk, tartunk egy kis távolságot egymástól, és itatom vele a Neocitránt, hogy hamar felgyógyuljon.
Én meg valamivel kicsaptam a gyomromat, vergődtem egész éjjel, küzdöttem a  hányingerrel és a szédüléssel, így az összes mai program sztorno, de mostanra nagyjából már okés vagyok, remélem jobb éjszakám lesz, mint az előző volt.

3 megjegyzés:

 1. a "sztorno" helyett hirtelen "porno"-t olvastam
  jaj bocsiiiiiiiiiii :))))


  Alvás: szülés után határozottan javulni fog, de a hason alvást azt még egy kis időre felejtsd el :)
  Legalábbis a legtöbb kismami terhesség után a nagymennyiségű tejcsitől nem bír aludni hason :))

  Aranyér nem a legjobb :(((

  VálaszTörlés
 2. Sajnálom azt az eret, de az jó, hogy minden mást megúsztál!

  VálaszTörlés
 3. Nem akarlak elkeseríteni, de a hason alvás szülés után sem fog menni.. nem a dudorodó pocak miatt hanem a dudorodó cickók miatt... vigyázz magadra, próbáld meg nem elkapni a náthát..

  VálaszTörlés