2014. január 9., csütörtök

Mi lesz, hogy lesz?

G hol tudott jönni a szülésfelkészítőre, hol meg nem, tekintettel az 5 órai kezdésre, így nem mindegyiken volt ott. Pont a másodikon, ami a szülés menetéről szól, és arról, hogy mi vár a társra és miben tud segíteni, azon pont ne volt. (ez nem az, amiről tegnap írtam, hanem ez.), Ezért mivel még belefért az időbe, és épp most januárban ezzel indult az év, elmentem megint, most G-vel együtt.
Eleinte húzta kicsit a száját, hogy minek, de utólag örült, hogy ott volt és hallotta. Sok minden más mellett azért is akartam, hogy hallja a szülés részletes elmesélését, hogy ne ott éles helyzetben konfrontálódjon a dologgal először, fel legyen rá készülve, hogy ez nekem mit jelent fizikailag, neki pedig mentálisan, és mi az, amiben tud segíteni, és mi az, amiben nem, hogy ne érezze hasztalannak magát, tudja, hogy az is segítség, ha csak ott van, nem kell feltétlenül valamit csinálnia, stb...
Szóval asszem összességében jó volt, hogy ott volt, szerintem erre a részre érdemes vinni a leendő apukákat, hadd készüljenek ők is kicsit lélekben.

G persze azóta aggódik, nagyon cuki :) Főleg azon, hogy nekem milyen rossz lesz, másodlagosan meg azon, hogy neki milyen rossz lesz nézni, hogy én hogy szenvedek, és ő nem fog tudni semmit csinálni.. de most emésztgeti, és mire oda jutunk, szerintem már minden okés lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése