2014. január 16., csütörtök

Orvosok

Hihetetlen, hogy annak ellenére, hogy (el ne kiabáljam) igazából semmi bajom nincs, napi 2 orvosi programom van..

Hétfőn a védőnőnél kezdtem, majd bemutatkoztam a gyerekorvosnál (ugyanaz lesz, aki az én gyerekorvosom is volt még kicsi koromban :) ), majd beugrottam a háziorvosomhoz, hátha van valami doksija / zárója a kartonomban az ominózus mandulaműtétről (nem volt). A nap további részében már csak telefonáltam és leveleztem egyéb intézményekkel: a körzeti szakorvosi rendelő Fül-, Orr- Gégészetével, akik anno beutaltak a műtétre, és bár nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, a dátumon kívül nekik sincs semmi papírjuk. Ezután mivel legalább a dátum meglett, megírtam a kis kérvényemet a János kórház jogi osztályának, hogy ugyan adják már ki a műtéti leírásomat (amihez különben jogom van az 1997-es betegjogi törvény értelmében, nem tagadhatják meg, de nem akarok harciaskodni, mert akkor nem fogják véletlenül megtalálni, így inkább haladok, ahogy szerintük kell. Posta (email) fordulatával kértek is pontosítást (legalább valaki elolvasta a levelemet), de azóta csönd van.

Kedden volt az allergológus profnál, protekcióval mindössze másfél órát kellett várnom, feltették a 7 féle helyi érzéstelenítős bőrpróbát a hátamra, megvártuk a 20 perces kontrollt, majd ló halálában rohantam tovább CTG/NST-re a szülésznőhöz. A Gyerek utálja az összes fajta vizslatást, így keserves volt a CTG, mert állandóan elmászkált alóla, meg nagyokat rugdosott az érzékelőkbe.. hiába, egyéniség lesz, nem lesz könnyű dolgunk, attól tartok. Viszont amennyit értelmesen meg tudtak nézni, abból minden rendben, ügyesen ver a szíve, az én méhem meg nem aktívkodik egyelőre.

Szerda orvos mentes nap volt, így ráértem egész nap dolgozni - uccsó hetem a melóban, tök fura.

Csütörtökön, azaz ma reggel az allergológusnál kezdtem, megejtette a 48 órás kontrollt. A 7 próbából az egyik mutat némi irritációt, egy másik meg kérdőjeles, nem tudta eldönteni, hogy ez a vonal melyik oldalára esik, de van valami.. szóval eddig 7-ből 2 lehet rizikó. Persze ugye minden fenntartásokkal, mert a terhességben végzett ilyesmi vizsgálatok nem teljesen megbízhatóak, a terhesség után érdemes lesz megismételni.
Ma elég hamar végeztem a kórházban, így elintéztem pár bevásárlást, és mentem a dokinénihez havi terhesgondozásra. Szerencsére itt is minden rendben, méhszáj teljesen zárt, méhlepény rendben, nem meszesedik, gyerek fejjel lefelé, ahogy kell neki. Meglett a GBS eredményem, szerencsére negatív, így nem kell automatikusan penicillin (vagy más antibio), így ez a része az allergia kérdésnek megoldódni látszik. A szülésznő honoráriumáról nem volt hajlandó nyilatkozni (arggghhh..), viszont a kontaktlencsém maradhat a szülés közben is, ami nekem jó hír (vak vagyok, mint egy denevér a 7 diopriámmal), a Femibiont meg abbahagyhatom nyugodtan (már 10 napja abbahagytam, amikor elfogyott az utolsó doboz).
Legközelebb jan30 vagy feb3.-án menjek, vagy ha elindul kifelé a Baba, akkor a kórházban találkozunk.

Pénteken, holnap, lesz a remélhetőleg uccsó allergiakontroll, 72 óra után, majd szombaton megyünk a 4. terhességi UH-ra. Remélem a jövő hetem nem lesz ennyire sűrű orvosokban.

2 megjegyzés:

  1. Szia, pont leírtad, amit kérdezni akartam: merre áll a kenguru... Sztem válaszolni fognak a mandulaműtétesek. A szülés utáni napon.... Kíváncsi leszek. Persze nem erre a legjobban:))))
    Holnapra jó uccsó napot:))))

    VálaszTörlés
  2. Biztos lesz búcsúztatód, és amikor kilépsz majd az épületből.... húúú, na az lesz még furi. Én ugyan nem szülni mentem, hanem magam mondtam fel, de amikor az utolsó ajtón is átmentem a kártyámmal és a földszinten át a forgóvillán, és tudatosodott az egész.... Akkor azért könny szökött a szemembe...

    VálaszTörlés