2014. február 8., szombat

Helyzetjelentés

Ma 11 napja nem aludtam 4 óránál többet egy huzamban.  Én, aki már akkor nyűgös,  ha 9 óránál kevesebb alvás jut.  Napközben egyelőre nem tudok plusz órákra szert tenni,  mert egyrészt sok a dolog, semmire nincs idő, másrészt még sose tudtam napközben aludni, csak amikor beteg vagyok. De majd megtanulom ezt is.
Tegnapra annyira zombi lettem, hogy G rám parancsolt, hogy húzzak aludni,  övé az éjszakai műszak. Némi vita után végül engedtem, vérző szívvel és  aggodalmakkal tele. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz ott hagyni éjszakára Macókát valaki mással, meg ha az a valaki más az apja is. Majd a szívem szakadt meg, amikor ki lettem paterolva a hálóból, a dolgozó szoba (meg kell hagyni igen kényelmes) kanapéjára. Nem gondoltam, hogy ilyen majom anya leszek, aki nem bír elszakadni a gyerekétől, végül mégis G nagyon határozott fellépésére volt szükség, hogy megtegyem, miközben minden sejtem fennhangon tiltakozott.  Végül is az első éjszakát leszámítva éjjel-nappal velem volt, mióta megszületett...
Viszont 9 óra alvás csodákat tesz, így ma már megint tele vagyok energiával.  G kevésbé, de most már érti, miért amortizálódtam le ennyire.  Kemény meló ez a sok éjszakázás.
Reggel abban állapodtunk meg, hogy kell nekem is némi zavartalan alvás néha, így hétvégente, amikor reggel nem kell munkába mennie, övé az éjszaka. Macóka reméljük nem szenved kárt attól,  ha heti 2 éjjel üvegből eszik és nem ciciből :)

7 megjegyzés:

 1. Jaj, de jó nektek, hogy még ilyen pici a babátok :) Olyan gyorsan repül az idő! Én alig várom, hogy szülessen kistesó, pedig Balázs még csak 8 hónapos. Az én bébikém elég gyorsan cumiszavaros lett az Avent Naturals és a Tommee Tippee cumisüvegektől, így javasolnám a Medela Calma etetőfej( http://www.medela.hu/etetoeszkozok/calma-etetoeszkoz) beszerzését, mert ez tényleg olyan mint az anyai mell. Én túl későn szereztem erről tudomást, így Balázs már ezt sem fogadta el :( Egyébként tündéri férjed van :)

  VálaszTörlés
 2. Szuperül csináljátok, így kell ezt!
  Anyukának muszáj pihennie, hogy ne legyen zombi, és legyen teje... Apukának pedig igenis kell a babájával foglalkoznia, hogy a babus őt IS megszokja.
  S nemutolsósorban így legalább az apukák is rájönnek, a napi 24 órás anyaság bizony nem egy sétagalopp... :)
  Jó babázást, és próbálj meg megtanulni napközbeni pihenést, aranyat ér!
  (én is olyan voltam mint te, napközben képtelen voltam, de amióta 3 manóka szívja le az energiám, akkor a délutáni alvásukkor biza én is ágyba parancsolom magam :D még ha csak fél órára, de akkor is...)

  VálaszTörlés
 3. Én akkor aludtam, amikor ő. Illetve éjjel, igaz, emiatt vele aludtam, de csak így tudtam megoldani, hogy mellette dolgozhassak. De az első két hónapban állandóan fáradt voltam. :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon rendes férjed van! Értem, hogy elfáradt, de gondolom ugyan annyira élvezte is :)

  VálaszTörlés
 5. Mi ezt az időszakot úgy vészeltük át, hogy este fél 9 körül mi is lefeküdtünk aludni, és így azért a napi 6 óra mindig meg volt alvásból. Mondjuk az én kislányom jó erős síróhanggal lett megáldva, így a férjem pont annyit aludt szegény, mint én. Volt, hogy 2 etetés között végig sírt, de csak kb. 6 hét volt brutál, és egy szuper jó alvó kislányunk lett:) Most 2,5 éves, délutánonként 3-4 órákat lehúz!

  VálaszTörlés
 6. Én csak egyet nem értek.:-) A melled ezt bírja? Mert nekem ha a gyerek magától kihagyott éjszaka egy evést, szét akart durranni, és akkor azért nem tudta aludni, valamint reggelre mindent szétáztattam.

  A férjed tényleg rendes.:-) Mondjuk az elsőnél még az enyém is ennyire lelkes volt, az ötödiknél már abszolut meg sem ébredt, amikor etettem.

  VálaszTörlés
 7. Tökéletes manőverezés anya-, apa- és az alvó üzemmód között, hogy mindenki töltődjön :)

  VálaszTörlés