2014. március 26., szerda

Adminisztráció

Macóka alszik a hintájában, kaki ruhák beáztatva, mosógép & mosogatógép mennek, így nekiálltam a régóta esedékes adminisztrációs elmaradásaim pótlásának.

Itt különben össze van szedve elég jól, hogy mit hogyan..

 1. A születési anyakönyvi kivonatot, TAJ kártyát és a lakcím kártyát még a kórház indította. Az anyakvi kivonatot és a lakcímkártyát még bent meg is kaptuk, a TAJ kártyát pedig ca. 2 héttel a szülés után postán kaptuk a lakcímkártyai címemre.
 2. TGYÁS-t és a pótszabadság igénylését (+2 nap / gyerek) a munkahelyemen még az első héten elindítottam (tündéri az asszisztensünk, mindent a fenekem alá tolt, csak kaptam az aláírandó papírokat kitöltve. Imádom)
 3. G indította az ő munkahelyén a plusz 5 nap apasági szabit, amit a gyerek 2 hónapos koráig ki kell venni, különben elvész. Ezt már el is használtuk.
 4. A családi adókedvezményt korábban magzat után igényeltük, most gyermek után kell, így újra ki kellett töltetni mindkettőnk munkahelyével a papírt, végre visszajött G munkahelyéről is a pecsételt papír, így ma postára akarom adni a saját munkahelyem felé, hogy ezen is túl legyünk.
 5. Ami maradt, azt az Államkincstárral kell intézni, ezeket töltögettem ki ma. Elvileg ezeket lehetne Ügyfélkapun is, nekem van is hozzáférésem, de nem sikerült rájönnöm, hogy hol van ott elrejtve. B verzió a Kormányablak, ami számomra szintén valami misztikus dolog, remélem az okmányirodánknak (II. ker) van kormányablaka, majd valamelyik nap le kell mennem, és megpróbálni ott leadni ezeket, csak ki kell még találni az ügyfélfogadási időt..
  1. Egyszeri anyasági támogatás
  2. Családi pótlék
 6. Egészségpénztár - Macókát be kell jelenteni kedvezményezettként, mert így EP-re lehet venni egy csomó (rengeteg!) babacuccot, még pelust is, meg tápszert, de a korai felszereléshez is egy csomó mindent lehetett volna (pl. mérleg, légzésfigyelő, babamonitor, stb..), csak akkor még nem tudtam, hogy ez is opció.
Papírok kitöltve, így a mai séta alkalmával szeretném útba ejteni a közeli postát, hogy feladjam a munkahelyem és az EP felé a papírokat. A MÁK-kal intézendők a Kormányablak miatt mumus marad, azzal kapcsolatban még van teendőm :(

5 megjegyzés:

 1. Az Államkincstárnál bárki intézkedhet helyetted, nálunk az anyós intézte az 5. pontos dolgokat. Talán írtam neki egy meghatalmazást, meg vitte a nyomtatványokat és max. 1 héten belül meg is kaptam a mindkettőt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos én vagyok a hülye, de még arra sem jöttem rá, hogy hol van a MÁK, ahol ezeket intézni kellene. .... :(

   Törlés
  2. Az Árpád-híd pesti oldalán, a rendőrpalota mellett van a központi ügyfélszolgálat, anyós kb. 15 perc alatt végzett, nagyon gyorsan ment - mi még ezeket akkor elintéztük, amikor a gyerkőc megszületett. Az állam a legrosszabb gazda, jobb, ha a pénz nálam van. Még elinflálják nekem vagy valami.

   Törlés
 2. szia, nézzetek utána, én úgy tudom, h az apukának is jár +2 nap szabi a baba miatt/után. régebben nyilatkozni kellett, h melyik szülő veszi igénybe, talán 1-2 éve változott, most mindkét szülőt megilleti. :) Bea

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Gondolom már nem aktuális, de ha a blogodat olvasva valakit mégis érdekel hogyan lehet online megigényelni az 5. pontban említett támogatásokat, az látogassa meg az alábbi linket: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladtamogatas

  Üdv.
  Zsolt

  VálaszTörlés