2014. április 26., szombat

Cumizavar(odottság)

Ezt a bejegyzést már ezer éve meg akarom írni, hátha segít valakinek.
A cumizavar Est-éknél elég komoly méreteket öltött, így igyekeztem résen lenni, mert a kezdeti tej problémák miatt Macó kapott sokszor tápszert üvegből, és a laktóz problémák miatt pedig laktázos tejet minden szopi előtt, szintén üvegből, így bőven volt lehetősége összezavarodni.
Hetekig minden simán ment, dagadt is a keblem a tejtől anyai büszkeségtől, hogy micsoda okos fiam van, holmi cici-cumisüveg vegyeskedéssel őt nem lehet megzavarni. Aztán egyik napról a másikra hirtelen elkezdte produkálni a klasszikus tüneteket. Nehezen, sokadikra, segítséggel kapott csak rá a cicire, holott korábban semmi ilyen gond nem volt, le-le csatlakozott, dühösen rázta a fejét, szóval elkezdtek keservessé válni az etetések. Addigra szerencsére már Est kikutatta, hogy időben elkapva a problémát a sima cumisüveg Medela Calma etetőfejes üvegre cserélve megoldható, így gyorsan elküldtem G-t, hogy azonnal szerezzen be egy ilyet (kvázi minden bababoltban kapható, bár nem olcsó, olyan 6ezer körül van. Később persze rájöttem, hogy volt is egy itthon, még a Medela mellszívómhoz adták, csak akkor még nem tudtam, mi az, és így a fiók mélyére vándorolt, de ezt G-nek csak napokkal később mertem bevallani ;-) ).
Lényeg a lényeg, hogy beszereztünk egy ilyen etetőfejet, üvegünk volt a mellszívó miatt, így gyorsan ki is próbáltuk. Ez egy olyan membrános cucc, hogy magától nem jön belőle semmi, hanem aktívan szívni kell, mégpedig igencsak erősen (kipróbáltuk). Az alakja olyan csőrös féle, van egy hosszabb csőr az elején, ez imitálja a szopás közben hosszúra nyúló mellbimbót, az üveg felé csatlakozó része meg erősen domború, ide kell a babának rászívnia magát, ugyanúgy, ugyanolyan szájtartással, mint a cicire. Pár nap alatt meg lettünk győzve.. eleinte kicsit nehezen fogadta el, nem értette, mi van, meg hova lett a könnyen ömlő cucc, de némi tukmálás után megbarátkozott az új konstrukcióval. Minden más cumisüveget eltettünk, vettünk még pár ilyen etetőfejet, mert a minden étkezés előtti colief miatt sokat használtunk, és én minden használat után nem csak mosom, de sterilizálom is, hogy ne burjánozzon benne a tej/tápszer. A cucc hátránya, hogy a benne levő membrán miatt csak 90szer sterilizálható gőzzel, csak ennyit bír, szóval nem olcsó mulatság.
Viszont nekünk bejött. Macó lassan abbahagyta a szopik körüli cirkuszt, lelkesen eszik az etetőfejből és ciciből is, és nem romlott meg a technikája sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése