2014. április 15., kedd

Hasfájás 3

Ez történt eddig..

Ugyebár engem nem úgy ismerünk, mint aki annyiban hagyja a dolgokat, ha valami gyötri.. hát nem. Nem voltam elégedett a gyerekorvos okosságaival, és munkált bennem, hogy valahogy nem áll össze a kép. Kutató lévén (na jó, most már menedzser, de sok-sok évig természettudományos kutatásokat csináltam) valahogy van egy többedik érzékem, ami motoszkál bennem, ha valami nem kerek, ha valahol van valami összefüggés, amire még nem jöttem rá. Ilyenkor persze a legrosszabb, amit tehet az ember az, hogy rágörcsöl, mert akkor tuti elszáll minden gondolata, jobb ilyenkor "mellé gondolni" egy kicsit, ahogy Apum (szintén kutató) hívja, kicsit valami másra gondolni, mással foglalkozni, és a háttérben úgyis fut a proci.. kutató koromban, de még menedzserként is a legjobb ötleteim mindig éjjel, alvás közben lettek - hiba, ilyenkor ürül a stack, na -, nem is tudtam soha igazán jól aludni, mindig rettegtem, hogy reggelre elfelejtem a zsenialitásaimat, így már egyetem alatt rendszeresítettem (és a mai napig is használok) egy ötlet-füzetet és tollat az ágyam mellé, hogy gyorsan fel tudjam írni, amit megálmodtam (sokszor a szó szoros értelmében), és utána nyugodtan vissza tudjak aludni.
Ezt most persze nem tudom, miért írtam le, mert nem ez történt, csak hasonló, mert manapság nem alszom annyit egyfolytában, hogy bármi történhessen közben a fejemben (a fejfájástól eltekintve) - nézzétek el nekem, és tudjuk be a fáradtságnak.
Most úton a Postára (hiba vagyok itthon egész nap, a postás be se csönget az ajánlott levelekkel soha, csak bedobja az "Ön nem volt otthon" értesítőt. Már 2szer tettem panaszt, de nem javul a helyzet, sőt.. szóval járhatok minden nyomorult ajánlott levélért a helyi Postára) világosodtam meg. 
Nem tudom, honnan jött a gondolat, de mire hazaértem, kikristályosodott, hogy lehet, hogy az új tápszer a ludas. Eddigre végül abbahagytunk mindent, kikukáztam az infacolt és a kamillateát is, mert semmi javulást nem hoztak, csak a BioGaia maradt. Határozottan az volt az érzésem, hogy mióta legutóbb a gyerekorvosnál jártunk, romlott a helyzet, ott pedig a BioGaiat és a Humana Digest tápszert kaptuk ebben a körben. A BioGaia "jóbacijaira" nem gyanakszom, de a tápszer... Még jó, hogy mindenről, amit a gyerek csinál, vagy amit vele csinálunk - hála a BabyCare app-nak - nagyon részletes feljegyzéseim vannak, így visszanéztem, mikor kezdtük a Humana-t és mióta vannak kaki gondok. Láss csodát, a kaki gondok nem sokkal a Humana bevezetése után kezdődtek. Pedig nem kap sok tápszert, napi 1 étkezés tápszeres,  az éjféli apa-etetés (erről majd máskor írok bővebben), az összes többi anyatej, így 6:1 - 5:1 az arány (napi 6 vagy 7-szer eszik, ahogy kijön). Szóval arra jutottam, hogy a kakilninemtudást, ami majd 2 hete megy, ez a tápszer okozza. Egy életem, egy halálom, kipróbáljuk, mi történik, nem érdekel a gyerekorvos véleménye, így azonnal elraktam a Humana Digest-et, és elővettem újra a Milumil laktózmentest, amit korábban evett, mert ez volt itthon (olvastam különben tanulmányokat, hogy a laktózmentes táp a nem laktózérzékeny babák esetén sem okoz galibát, így ezen legalább most nem aggódok). Úgy hozta a sors, hogy valamiért (erről is írok majd bővebben) a következő etetésnél nagyon kevés tejem volt, csak 80ml körül ami Macókának bakfitty, így az éhséglázadás elkerülése érdekében gyorsan be is kevertem neki 40ml tápot gyorssegélynek a Milumil laktózmentesből.
És láss csodát, mondd és írd 2 óra múlva hatalmas adag remek színű és állagú kakit produkált az a Macó, aki bő 2 hete nem tudott magától kakilni, és napi szinten kellett szélcsövezni. Azóta, 4. napja, napi 3-4 tankönyvinél  talán picit hígabb, de teljesen korrekt kaki van ügyesen, egyedül, erőlködés nélkül.
Ez persze sajnos nem azt jelenti, hogy elmúlt a hasfájásosság, mert nem, de legalább megoldottam azt a másodlagos problémát, amit az eredeti gond megoldására irányuló erőfeszítések eredményeként hoztunk létre. Ez is valami.
3 napig nem volt semmi csodaszer a BioGaia-n kívül, hogy legyen egy baseline, legyen mihez viszonyítani. Apropó BioGaia.. bő 2 hete kapja, de eddig elmaradt az átütő eredmény. De azért egyelőre nem adjuk fel.
Szóval 3 napig semmi, és így minden hajnalban kb 4-f5-től megy a műsor, majd egyszercsak 6 körül reggel lesz, és átvált nappali cukiskodó üzemmódba. Azaz az éjszaka utolsó darabján nekem nincs alvás, de ebbe már beletörődtem, a hajnali 3-as szopi után nem is megyek vissza az ágyamba, hanem egy matracon csövezek a gyerekszobában.
Remélem nemsokára kinövi..

Addig persze nem adom fel, hátha rálelek a Szent Grálra. A következő a sorban  az Espumisan. Tudom, hogy ugyanúgy szimetikon, mint az Infacol, de - és itt cáfoljanak meg az orvosok és a gyógyszerészek, ha tévedek - ugyanolyan hatóanyag mellett az eltérő összetétel miatt lehet, hogy egy adott embernél az egyik szer hatásosabb, mint a másik. Szóval Espumisan. Elolvasva a betegtájékoztatót, az adagolási javaslat nem épp árnyalt: 0-tól 14 éves korig 25 csepp, 14 éves kor felett 50. A 25 csepp pedig 40 mg szimetikont tartalmaz, ami egy dupla adag Infacolnak felel meg. Egyszer kapott dupla Infacolt, de átlagon felül tekergett és szenvedett tőle szóval nem erőltettem ezt a vonalat. Így bajban voltam az Espumisan adagolásával. Végül most csak rész adagot kap, 25 helyett csak 15 cseppet. Ettől géppuskaropogásszerűen púzik szegény. A kérdés persze, hogy ez a levegő amugyis benne volna, és most legalább kijön, vagy a cucc csinálja és tekeri pluszban a hasát, és jobb lenne nélküle. Ennek megfelelően most épp az a dilemmám, hogy emeljem az adagot az ajánlott irányába, és ki a levegővel, vagy hagyjam ezt is a csodába, c
sak kínzom szegényt vele?
Mindenesetre a hajnali program továbbra is aktuális, de legalább a kakizűrt sikerült megoldani.

6 megjegyzés:

 1. Én most nem vagyok képben teljesen, hogy mikor is alszik el éjszakára a Kisfiad, de nálunk volt olyan időszak amikor hajnalban már inkább azért ment a műsor, mert szó szerint kialudta magát, és egy ideig én is azt hittem hogy hasfájás, mert tekergett, de kiderítettük a védőnőnk segítségével, hogy lehet mégsem a hasa fáj, hanem úgy ébren lenne, csak mivel mi mindig ringattuk meg hasonló altatós technikákat bevetettünk így ilyen köztes állapotban volt se nem aludt mélyen, se nem volt éberen ébren, így kis idő elteltével bepróbálkoztunk, hogy inkább valahogy felébresszük, ne is próbáljuk kicsit sem altatni és bár a napirendünk változott de bevált ez a dolog akkoriban. Az Espumisant úgy adagoltam mindig, hogy a 25 cseppet megkapja 24 óra alatt, éjszakára is ott volt odakészítve, elosztottam neki és akkor folyamatosan szépen jövögetett kifele a puki éjjel és nappal is, de ahogy ehhez hozzászokott pár nap alatt akkor rögtön jobb lett az egész közérzetet a gyereknek és picit de jobban is aludt!
  Hátha 3 hós korában elmúlik a hasfájósság, addig meg már nincs sok idő! Még mindig leginkább kitartást kívánok a továbbiakhoz!
  Az előzőekben én ajánlottam a Normaflore-t (bár úgy tűnik rosszul, bocs :( ) és az Espumisant egy korábbi hsz-ben. Üdv. Ica

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De érdekes, ilyet még nem is hallottam.. Macón látszik, hogy álmos, el-elbóbiskol szegénykém.

   Törlés
 2. Előre is bocs az okoskodásért!! (vedd, úgy hogy ötletelés...) Szóval, nem vagyok "szoptatásnáci", de én azt vettem észre a környezetemben, hogy a tápszeres babák mind hasfájósak voltak. Természetesen a nem tápszeresek között is voltak hasfájósak, és gyorsan kommenteljen mindenki akinek nem hasfájós tápszeres babája van :)!! De ha úgyis van elég tejed, és a tápszer után 3-4 órával indul a cirkusz, akkor mi lenne ha kipróbálnád nélküle? (sejtem, hogy valszeg ez alatt, az egy etetés alatt próbálsz pihenni...) Tényleg csak ötleteltem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jogos, ez már nekem is eszembe jutott, és igyekeztem figyelni az összefüggést.. kap időnként random más időpontokban is tápot, ha intéznem kell valamit, és hosszú vagy elhúzódik és akkor nem csinálja. Lassan hajlok különben arra, hogy lehet, hogy nem is a hasa fáj, csak úgy néz ki és inkább valami idegrendszeri túltelítettség a dolog, annnyira nem használ semmi. Remélem hamarosan kinövi..

   Törlés
 3. dr Audrey újra kutat :) Remélem, enyhül hamarosan a hajnali zűr is!

  VálaszTörlés