2014. április 7., hétfő

Technology rules 2

Az előző, fehér zajos app továbbfejlesztéseként kerestem egy olyat, ami tényleg a sissegést produkálj. Ugyanis a fehér zaj nálunk csak arra vált be, hogy segítsen fenntartani egy törékeny alvási egyensúlyt, ha nem alszik Macó elég mélyen. Az elalvásban sajnos nem segít, ott továbbra is a sissegés az egyedüli, ami működik. Viszont időnként - egy-egy küzdelmesebb altatás során - már a szédülés határára sissegem magam, miközben ütemesen ringok a székben, tartom a cumit a szájában és a szívverést imitáló ritmusban paskolom a kis fenekét. Négykezes mutatvány, ami hatalmas ritmus és koordinációs készséget kíván, amiben én még legjobb napjaimon sem voltam soha bravúros, most meg romjaimban - napi 2-3 óra több szakaszban abszolvált alváson működve - igen szerény teljesítményre vagyok képes. Szóval valódi technokrata menedzserként legalább az automatizálható részeket igyekszem kiszervezni. Nem hittem, hogy ez csak az én problémám az univerzumban, így amikor egy amcsi könyvet olvasva végre rájöttem, hogy van angolul a sissegés (shushing), gyorsan rá is kerestem az app store-ban (korábban csak a "shh"-re kerestem, ami túl sok különböző dolgot dobott fel). És láss csodát, kétségbeesett informatikus apukák fejlesztései sorakoznak :)

Most ez az ingyenest használom - épp most is megy:


Problémám továbbra is, hogy ez sem fut háttérben, azaz ha megy, semmi mást nem tudok a telefonomon csinálni, pedig ha (jó esetben) órákra ott ragadok egy alvó Macókával a karomban, legalább hadd olvasgassak a neten (vagy írjak a blogba ;) ). Mert hát fejlődünk, egyre gyakrabban tudom már letenni Macót, de még közel sem elég gyakran.

Így ezt a fizetős (egyszer 1135Ft) appot néztem ki magamnak, ami háttérben is fut, és még ezer mást tud, de még nem jutottam el a letöltés és tanulmányozás fázisába:
The Baby Shusher App is a revolutionary new tool for parents using an ancient but doctor-tested and approved technique to help soothe your fussy baby. After more than two years of testing and research with real moms and real babies, we came up with the following very valuable feature list.
Features:
•Safely stop baby from crying with rhythmic “shush” sound that engages a baby's natural calming reflex by reminding them of still being in the womb. So much more effective than simple lullabies or standard white noise.
•Shusher Timer Options (from 15 minutes to 8 hours of continuous shushing!)
•The amazing Sound Equalizer allows app to "listen" to your baby every three minutes and automatically adjusts the shush volume to baby’s cry volume (so when baby is wailing, shush is loud; when baby goes quiet, volume settles into a soothing background shush).
•Custom: Record your own "custom" shush to implement into the App. Save as many personalized shushes as you want.
•Work in other Apps on your Phone while still using Baby Shusher App.


6 megjegyzés:

 1. Én mindig csak ámulok és bámulok, hogy mik vannak :D

  VálaszTörlés
 2. Mi is letöltöttük a white noise-ost, köszönjük szépen az ötletet, Kissmajom két napja úgy elalszik nappal, sírás nélkül a kendencére (eső), hogy öröm nézni. Egyszer már én is csatlakoztam hozzá, annyira működött... :)
  Én nem a telefonon nyomatom, mert ha hívás jön, akkor nem a legjobb, nálunk iPad-ról megy, azt nem is meríti le olyan könnyen.

  VálaszTörlés
 3. Hihetetlenül találékony vagy! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. egy kis alvásért mostanra sznte bármit hajlandó vagyok kipróbáéni..

   Törlés
 4. https://www.youtube.com/watch?v=tycKhXaYw8Q
  hátha segít...
  Nekem még ez tetszik, már aludt rá el egyszer a baba:
  https://www.youtube.com/watch?v=44yTDFgp9PU

  VálaszTörlés