2014. április 17., csütörtök

Új éjszakai menetrend

A múltkori kiborulásom után leültünk, és átbeszéltük a lehetőségeket. Eddig az volt, hogy G dolgozik, kell a pihenés, így ő fürdet (én asszisztálok) és altat, de enyém az éjszaka (én a sztachanovista erőltettem, hogy én mindent elbírok, ide lőjetek..), megoldom, hiszen alhatok nap közben. Heti egy éjszaka hétvégén az övé, amikor másnap ki tudja aludni magát, így nekem is jut egy éjszaka teljes alvás.
A koncepció nem volt rossz, de több szépséghibája is akadt:
 • napközben alvás szinte reménytelen, még úgy is csak elvétve ment, hogy Anyuék itt vannak minden délután, mert mindig van valami
 • a heti egy átaludt éjszakát a melleim egyre nehezebben bírták, ha meg felkelek fejni, semmi értelme az egésznek
 • a heti egy full éjszakázást G is nehezen bírta, másnap totál kómás és használhatatlan volt mindig, mert a gyerek nagyon nehezen akart neki minden etetés után elaludni, még sírt is sokat, ami nekem normál etetés-alvás rutinban sosem fordult elő
 • Macó is nehezen bírta a heti egy éjszaka "más"-t, neki megszokott ritmus kell, nem érti, hetente egyszer miért más az éjszaka, mint szokott, így nehezen aludt el és sokat sírt.
Szóval nem volt rossz az eredeti konstrukció - elméletben. A gyakorlatban viszont valami olyan kell, ami minden nap egyforma, hogy meglegyen a megszokás, amire lehet építeni.
Így G önfeláldozóan belement abba, hogy minden éjjel bevállalja a fél éjszakát, legalábbis addig, amíg nem rendeződik a hasfájás dolog, és nem kell nekem hajnali 3-4-től folyamatosan fent lenni.
Tehát most így vagyunk:
 • n7-f7-től indul a fürdetés - közös
 • f7-h7-től esti szopi - én. Addig G fürdik és előkészíti a vacsit.
 • 7 körül altatás - G. Addig én fürdök és vacsizok (egyedül, ha elhúzódik az altatás :( ). Fekszem 8-9 között és igyekszem annyi alvás órát begyűjteni, amennyit lehet.
 • f11-11 között tápszeres etetés - G (napi szinten nem jön össze egy plusz étkezésnyi "felesleges" anyatej, amit le tudnék fejni, ha meg fel kellene kelnem fejni, értelmetlen lenne a dolog. Eddig egy kihagyott etetést elbírnak a melleim.. meglátjuk).
 • remélhetőleg még éjfél előtt altatás - G. Amint Macó elaludt, beteszi hozzám a babymonitort, és húz aludni, innen az én reszortom.
 • 3 körül hajnali szopi - én.
 • f4-f5-től hajnali szenvedés - én járkálok, szélcsövezek, nyugtatok, épp mi kell.. ez általában eltart 6ig. Ha akkor vissza tudom altatni, akkor kihúzzuk 7ig, amikor kezdjük a napot, de általában már nem megy a visszaaltatás, így 6kor kelünk, igyekszem f7-ig elhúzni az időt, és csak akkor reggeli szopi és indul a nap.
Így vagyunk most majdnem egy hete.. kíváncsi vagyok, mennyire válik be ez, G mennyire bírja, hisz ha csúszunk a fürdetéssel, csúszik minden, és néha 1-f2 körül kerül csak ágyba. Ezen még dolgozunk, hogy jobban tartsuk a menetrendet, és neki is elviselhető legyen a konstrukció.

2 megjegyzés:

 1. Mi is így csináltuk... a férjem éjjeli bagoly, akár 1-ig is bírja. Utána enyém volt a pálya.

  VálaszTörlés
 2. mi is váltóba nyomtuk... mai napig így van ha valamelyik beteg hajnal 3 körül cserélünk .....

  VálaszTörlés