2014. május 9., péntek

A maci incidens

Avagy Macó esete a plüss macival - hahaha.

Macó mostanában kezdett fogni, már célzottan nyúl tárgyakért, és rá is fog, bár értelemszerűen nem mindig sikerül neki.
Viszont véletlenszerűen is markolászik, és ráfog mindenre, ami a keze ügyébe kerül, és magához is rántja, szájba tömködés céllal.
Van neki az ágyában egy kb 15 centis bézs plüssmacija, nagyon kis pihe-puha, cuki darab, amit azért tartok ott neki, hogy megnyugtassa, ha látja, és tudjon neki dumálni, amikor felébred.
Na, szegény maciból terrorista vált.
Ugyanis valamelyik éjjel hajnali 2-kor velőtrázó üvöltésre az ágyamból kómásan kiesve rohantam be a gyerekszobába, ahol Macó kétségbeesett küzdelmet folytatott az arcán fekvő plüssmaci ellen. Kétlem, hogy a maci éjjel ádáz szándékkal rávetette volna magát, kézenfekvőbb a magyarázat, hogy Macó félálomban ráfogott a macira, és magára rántotta, majd megijedt és nem bírta ledobni az arcáról.
Mindenesetre szegény teljesen meg volt rémülve (mármint Macó, a macit nem kérdeztem, bár neki is sokkoló lehetett az élmény ;) ), és eltartott egy darabig, amíg meg tudtam nyugtatni és visszafektetni. A maci büntibe került, most a fejrészt körülvevő hurkapárna* tetején üldögél a sarokban, hogy ne tudjon újra olyan könnyen támadni.

* a fejrészhez és a leereszthető rács oldalra L alakban oda kellett tenni egy hurka párnát, mert Macó "vándorol" éjjel, és rendszeresen rámászik a rácsra, időnként még a keze is kilógott, illetve egy alkalommal arra mentem be, hogy álmában a fejét ütemesen veregeti a rácshoz, szóval féltem, hogy a ráccsal való konfliktusban alul marad és valami kár esik benne, így jött képbe a párna, ami kicsit le is csökkenti a teret, így láthatóan nagyobb biztonságban érzi magát az ágyában, mint amikor még egy fél sivatag állt rendelkezésére.

3 megjegyzés:

  1. szegény Macó, még jó, hogy nem a hurkapárna támadt rá :)

    VálaszTörlés
  2. :D :D :D jót nevettem. A kis keresztlányom, (aki pont annyi idős, mint Macó) is folyton ezt csinálja.

    VálaszTörlés
  3. Ó ez a maci :) Szegény Macó,nagyon megijedhetett :( de annyira jól írtad le, hogy nem bírtam ki nevetés nélkül.

    VálaszTörlés