2014. május 6., kedd

Audrey olvas - W. Ungváry Renáta - A szoptatás kézikönyve

Nem ismételném Isoldét, nála jobban amúgy sem tudnám összefoglalni a könyvet.

Kár, hogy nem közvetlenül a szülés előtt vagy azonnal utána olvastam, hasznos lett volna, így ajánlom a szülés előtt állóknak.

Kicsit ugyan radikálisan szoptatáspárti, és szerinte nincs alternatíva, de hát ő egy szoptatási tanácsadó, na. Nekem kicsit sok, hogy MINDENRE a szoptatás a válasz, szerintem így lesz cicifüggő gyerekünk, akit majd hatalmas munkával kell leszoktatni arról, hogy mindenre azonnal cicizni akarjon, de ez az én elméletem.

Viszont tényleg van benne egy csomó hasznos tanács, és ha már szülés előtt olvastam volna, felkészültebb lettem volna a kórház álláspontjával szemben, és talán több türelemmel vágok neki a szoptatásnak, nem azonnal tápszeres pótlással, és talán azzal megspóroltam volna magamnak a későbbi küzdelmet a tejszaporítás körül. Talán, volna, és barátai. Szerencsére így is működött végül a dolog, de érdemes lett volna már akkor tudnom azt, amit most tudok. Könnyebb lett volna, na. 
Szóval melegen ajánlom, bár tessék picit fenntartásokkal olvasni, és igyekezni beleilleszteni a saját koncepcióba, életbe, mint semmi, ez a könyv se maga a szentírás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése