2014. május 21., szerda

Dévényezés 2

A mozgásfelmérésen kívül eddig 2szer voltunk dévény tornán, ami a mi esetünkben, mivel a  feszes izomzatot kell lazítani, valami erős baba sport-masszázshoz hasonló, a terapeuta erősen átgyúrja a különböző izomcsoportjait, meg gyakoroljuk a hason fekvést és az átfordulást.
Kapunk mindig házi feladatot is, a kezdetektől folyamatosan csinálunk egy 10 gyakorlatból álló, bő 40 perces csípőtornát (napi 3x kéne, de ez gyakorlatilag az összes ébrenléti időt igénybe venné, mert a küzdelem és a sírás-vigasztalás körök miatt a 40 perc bő egy órára is húzódhat; meg nem is engedi Maci ennyiszer, állatira be tud feszíteni, és akkor se előre, se hátra, így csak napi 1-2x csináljuk, de arra ügyelek, hogy minden nap legalább egy kör menjen), meg van fitballos gyakorlat, meg karnyújtós (ugyanis a karját se tudja teljesen kinyújtani, annyira be van feszülve).
A hason fekvés eleinte egyáltalán nem ment, de valószínűleg a javuló csípőnek köszönhetően most már elnézeget hason 5-10 percet is amíg el nem fárad a nyaka. Akkor viszont kitör a világ vége, mert a fejét nem teszi le. Annyira feszesek a nyakizmai, hogy valószínűleg fáj neki annyira elfordítani a fejét, ami ahhoz kéne, hogy hason le tudja kényelmesen tenni. Így most ezen dolgozunk a  terapeutával, masszírozza, lazítja neki az izmokat, meg nyomja le a fejét, ami ellen Macó persze ádázul küzd, hogy tanulja meg, milyen letett fejjel lenni, és ismerje fel, hogy így pihenhet. Egyelőre ez a fejletevés dolog minden alkalommal közelharc, én nem is merem itthon nagyon csinálni, félek, hogy valami kárt teszek benne, ezt csinálja a terapeuta, ő tudja, meddig szabad erőltetni. Neki különben kb 30-40 másodperc vad küzdés után fel szokta adni, és nyugodtan leteszi a fejét. Ez nekem nem sikerült még egyszer sem, gondolom érzi a bizonytalanságomat, így nálam jobban ellenkezik. De azért remélem ez is alakul majd nem sokára.
Szóval ami 2 kezelés után javult, az az, hogy már megmarad egy kicsit hason, nem kezd azonnal panaszkodni és küzdeni vagy próbálkozni az átfordulással.
A többi lehet véletlen egybeesés is, de én mindenképpen tulajdonítok érdemet ezekben is a kezeléseknek. Közvetlenül az első kezelés után, még aznap kezdett el fogni, azaz dolgokért nyúlni és rájuk fogni, és ezen az éjjelen talált be és tudta először rendesen a szájában tartani az ujját szopogatás céljából. Ezzel már kb 1 hete küzdött, de általában nem talált bele a szájába, vagy ha igen, akkor hamar kicsúszott az ujja, és csak jól felpaprikázta magát rajta, de ez azóta rutinszerűen megy már. És, ami a legjobb nekem, hogy az első kezelés utáni éjjel aludt először több, mint 3 órát egy huzamban, teljes 5 órát durmolt békésen! Csak így tovább. Várom nagyon a következő kezeléseket, nagy reményeket fűzök hozzájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése