2014. május 29., csütörtök

Fültapi

Nagyjából 2 hete bő 10 napig rendszeresen tapizta a a jobb fülét. Először megijedtem, hogy nehogy fájjon neki, azért nyúlkál, egy fülgyulladásra semmi szükség. Sajnos én kicsinek nagyon füles voltam, sokszor szúrták fel a fülemet, nem szeretném, hogy a gyerekem is így járjon. Szóval azonnal a fülgyulladás jutott eszembe, de nem tűnt fájósnak, amikor kicsit megnyomogattam a fülét (kívülről, persze).  A második tippem az volt, hogy rájött, hogy van feje/füle, és most nem tud betelni vele. Kitelik :)
Aztán konzultáltam nálam okosabbakkal, és megnyugtattak, hogy simán lehet a fogzás előszele, az ínyben küzdő fogacska növekedésének fájdalma bőven sugározhat a fül és a fej felé. Ezt látszik alátámasztani a nagyon sok nyál, a mindent a szánkba tömünk, az ujjainkkal is a szánkban matatunk és a szokásosnál gyakoribb kaki (ahhoz képest, hogy pár hete még 3 naponta 2 kaki, volt, most 2 napra 3 kaki jut éppen).
Aztán volt egy nap, amikor őrjöngő üvöltés volt, vagy 40 percen keresztül, amit semmivel nem tudtam csillapítani, egyszerűen belealudt, semmi, amit tehettem, nem nyugtatta meg. Szerencsére után már vidáman ébredt, és ez azóta nem fordult elő többet.. talán álmában kezdett fájni a leendő foga, és az erősödő fájdalom miatt ébredt már kiabálva? Ki tudja.
Mindenesetre gyorsan elkezdtünk készülni a fogzásra, majdnem 4 hónaposan ez már nem annyira távoli lehetőség, mint pár hete még lehetett. Vettünk Dologélt, és hajtom az Osanit-et. Ez egy homeos cucc, amit nagyon sokan istenítenek és fogzás túlélése kapcsán elengedhetetlennek tartanak. Vicces, mert a Széna téri patikában nem adtak, állítva, hogy VÉNYKÖTELES. Már hogy lenne? Ez homeo cucc.. eddig még sosem kellett vény semmi homeos szerre, ugyanott vetem már egy csomó más félét.. szülés megkönnyítésére, tejszaporításra.. egy másik gyógyszertárban viszont ugyan nem volt nekik, de simán megrendelték (volna), vényről szó sem volt. Azért VOLNA, mert mint kiderült, jelenleg nem kapható, és több gyógyszertár szerint is legalább egy hónapot kell rá várni. A Széna térieknek viszont van, csak nem adják oda. Ma jön a doki oltani, így megkérem, hogy írja fel, nem akarok/tudok egy hónapot várni. Meg meg akarom kérdezni, Panadolt vagy Nurofent adhatok-e neki éjszakára, ha úgy alakul, és ha igen, mennyit, hányszor.

9 megjegyzés:

 1. http://www.pharmaexpressz.hu/hu/rolunk/
  Elmeletileg ok megszerzik. Hatha segitettem :)

  VálaszTörlés
 2. Homeopatia, seriously?! Hu, ezt most emesztenem kell, sehogy se tudom szinkronozalni a pasi-agyu fizikussagoddal... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van a kétségbeesésnek az a szintje, amikor már bármiben hajlandó vagyok hinni, hátha segít..

   Törlés
  2. Végülis a szülés előtt is szedtem homeo bogyókat a tágulás gyorsítására, aztán mire észrevettem, hogy fájásaim vannak, már 3 ujjnyi voltam.. szóval eléggé odacsapott.. :-) jó, szerintem nem attól volt ilyen gyors a szülésem, de jól hangzik ;-)

   Törlés
 3. Az Osanit nekünk nagyon bevált, akár hiszek benne akár nem... a gyerek 2 adag után egész éjjel aludt és azóta is ha nyűgös és a szájában nagyon matat enyhíti nappal is a rossz kedvét (11 hónapos lesz, szóval javában fogzik). A pharmaexpressznél 2 nap alatt megszerzik recept nélkül, ott vettem én is.
  A fülezés nálunk is van/volt, először én is megijedtem, hogy lehet fáj neki, a doktornő bele is nézett, de semmi. Azt mondta egy bizonyos korban rájönnek, hogy van nekik és pengetik, illetve nálunk a fáradtság jele egyértelműen. Ha álmos lesz, akkor a fülét kezdi el matatni (régebben szemet dörzsölt).
  Ami még nálunk bevált az a Gengigel Baby.
  Hajrá fogzás :)
  Timi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megkaptam a receptet a dokitól.. elmondod, hogy kell adagolni? Köszi :-)

   Törlés
  2. Egy adag 8 golyó, amit 15 percenként lehet ismételni a tünetek múlásának függvényében. A patikában azt mondták általában 1 adag elég szokott lenni. Mi eddig max. 2 adagig jutottunk, utána mindig elaludt :) vagy egyszerűen csak jókedvű lett. A tubusban rengeteg golyó van (nem olyan, mint a Bioron-os), jó pár fog kibújását segítheti. Eddig fájdalomcsillapítót nem kellett bevetnünk. Most éppen a felső második metszőfogai jönnek, csak nem engedi igazán megvizsgálni, de lehet a sarkok már át is törték az ínyét.
   Remélem, nektek is segít :)
   Timi

   Törlés