2014. május 13., kedd

Hasfájás 4

A hasfájás témában itt tartottunk.

Azóta kaptunk Angliában élő ismerősöktől Gripe Watert, a valódit.
Erre figyelni kell ám, mert amit itthon lehet kapni jelenleg, az a Babuline féle kék dobozos cucc (made in India), amit csak 3 éves kor felett lehet adni a gyereknek! Ez persze nemigen van reklámozva, de az adagolási útmutató úgy kezdődik, hogy 3-6 éves gyerek esetén.. szóval ez picinek nem való. Az eredeti Woodward's féle viszont tudtommal itthon nem kapható, így szereztük be Angliából, ez 0-12 hónapos kor között adható. Ismerőseink esküsznek rá, nekik nagyon bejött. Kipróbáltuk, jótékony hatást nem észleltünk, viszont Macó elkezdett gyakran és sokat bukni tőle. Ami lehet jó és rossz is: lehet jó, hogy felhozza az alul levő levegőt a gyomrából, viszont a gyakori (minden kaja után) és sok bukás egyrészt veszélyes, mert lemehet a légcsövébe is ami fulladást okozhat, a gyomorsavas tej (hányás szagút bukott ilyenkor, nem frisset) marhatja a gégéjét és a száját, arról nem is beszélve, hogy kevesebb kaja marad benne..
Szóval egy hét után feladtuk a Gripe Watert és visszatértünk az Espumisan-hoz (10 csepp minden étkezés előtt), aminek valami kis hatását mintha észlelném, és legalább kárt nem okoz.

Amit eddig próbáltunk:

 • Infacol - szélhajtó, 6 üveget használtunk el, ugyanaz a hatóanyaga, mint az Espumisannak, de azért az is van itthon, lehet, hogy azt is kipróbálom
 • Colief - laktáz enzim - számtalan üveggel használtunk el, legalább 8-al..
 • Hasfájásra való babatea - édeskömény miatt rosszabb lett a helyzet
 • BioGaia csepp - "jó" bélbacikat tartalmaz, több, mint egy hónapja kapja, eddig semmi szembetűnő változás
 • nekem tejmentes diéta - több hete
 • nekem kismagos gyümölcsök elhagyása - több hete
 • meleg párna, stb..
 • szélcső - használatban
 • hasmasszázs - minden pelenkázásnál
 • kamillatea - széklet normalizálása, gyomor/bél megnyugtatás.. 1 hétig, semmi észlelhető hatás
 • Gripe Water - bukik tőle, hatást nem észleltem
 • Espumisan - legalább kárt nem okoz..

Amit még lehetne:
 • Papaverin - görcsoldó
 • Rooibos tea
 • Homeos cuccok?!

Eljutottam oda, hogy maradunk az Espumisannal, nem látom értelmét a további kísérletezésnek.
Különben is egyre inkább meggyőződésem, hogy ez nem is hasfájás, ami hajnalban megy, hanem vagy idegrendszeri vagy izomfájdalom, vagy valami ilyesmi.. volt idő, amikor hasfájás is volt benne, akkor a szélcső határozottan javított a helyzeten és oldotta a puffadást meg a dugókat, de az utóbbi hetekben egyre erősebb a gyanúm, hogy ez nem is a hasa.

5 megjegyzés:

 1. Szia! Mi is ezeket próbáltuk hasfájás témakörben és nekünk is az espumisan volt a legjobb és talán leghatásosabb végül. A Gripe Watertől nekem is látványosabban kezdett bukni, az amúgy sem keveset bukó gyerek (kezdetektől fogva elég bukós volt), azt hittem ez csak a mi úri huncutságunk de lehet, hogy mégsem. Nekünk pl. a bukás hihetetlen látványosan javult a Dévény tornától, a 3. alkalom után majdnemhogy megszűnt, nem lehetett nem észrevenni az összefüggést, pedig nagy gond nem volt, némi nyaki feszesség, kötöttség. A gyerekorvos és az ortopédorvos szerint semmi baja a gyereknek... Sokáig nem is kellett járnunk, elég jól reagált a Lányzó a kezelésekre, talán 10-12 alkalommal voltunk, mert gyógytornászunk szerint túlfejleszteni sem kell a gyereket. Még így is 8,5hónaposan felállt. Kúszni mondjuk egy centit sem kúszott, rögtön mászott, de ez az elejétől látszott, hogy felfelé törekszik :)
  Ezeket csak azért írtam le, mert olvastam a Dévényes posztodat is és lehet, hogy ott lesz a megoldás.

  VálaszTörlés
 2. A hasfájással kapcsolatban arra jutottam, hogy semmi sem használ, az egyedüli dolog ami javított a helyzeten nálunk, hogy csak zöld teát ittam, a szoptatós teákról teljesen leálltam. Na meg a tornáztatás...így már nem ordít sikítva max kicsit pityereg 1 percig

  VálaszTörlés
 3. Mi is végigmentünk mindenen, de nálunk a Gripe Water Baby bevált. Én itt vettem Magyaroszágon, egy gyógyszertárban, Szolnokon. Ez az, ami egy hónapos kortól is adható, Gripe Water Baby a neve, egy baba van a dobozán. Nálunk nem bukott tőle, viszont jó volt a hasfájásra, és a széklete is rendszeres lett. Nagyon örültem, hogy megtaláltam ezt, mert már mi is minden keresztül mentünk, szörnyű volt nézni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen elvileg a gripe water baby a papírja szerint adható babának, DE tartalmaz borsmenta és ánizs olajat amit kisgyermeknem nem szabad adni, mert hörgőgörcsöt, fulladást okozhat.

   Törlés
  2. Igen elvileg a gripe water baby a papírja szerint adható babának, DE tartalmaz borsmenta és ánizs olajat amit kisgyermeknem nem szabad adni, mert hörgőgörcsöt, fulladást okozhat.

   Törlés