2014. május 19., hétfő

Sörfesztivál

A hétvégén nagyon spontánok voltunk ám.. eredetileg azért indultunk mindhárman útnak, hogy megvegyük az általam kiszemelt hordozót (erről majd bővebben később). Nem akartam abban a webshopban, ahol kinéztem, mert ott várni kellett volna rá, és valamiért úgy rémlett, hogy a Kangabooban mintha láttam volna kirakva reklámját, így elindultunk a Kangabooba, meg a közértbe. A Kangabooban persze nem volt, nem is hallottak róla, egy másik márkát árulnak, valószínűleg azzal kevertem. Szóval üres kézzel távoztunk.
Viszont közben az egész heti eső után olyan jó idő lett, hogy arra jutottunk, igazán kimozdulhatnánk, már ezer éve tervezünk menni sétálni a Rómaira. De nem hoztuk a babakocsi vázát, hordozónk meg ugye nincs, mert nem sikerült venni, így haza a vázért. 
Közben épp azt beszéltük, hogy a barátaink éppen most mennek a Belga Sörfesztiválra, ahova idén mi nem megyünk, pedig tradíciót lehetne teremteni, tavaly épp az egyik első pozi teszt után voltunk, és nagyon igyekeztünk úgy csinálni, mintha mi sem történt volna, viszont a sör-nem-ivásom feltűnt volna, így egész nap azt csináltuk, hogy én gyenge, 3%-os gyümölcssöröket vettem, iszogattam fél kortyokat, olyan lassan, ahogy csak lehet, és G-vel cseréltünk gyakran poharat, és mindegyiknek ő itta meg a 95%-át, én 4-5 féle sörből csak 1-1 kortyot ittam. G jól be is csípett, hiszen ő dupla adagot ivott mindenből, hogy leplezzük, hogy én nem iszom :) Akkor Macó már a pocakban volt, bár még nagyon-nagyon picurka volt, talán épp csak megtapadt a méhfalon.
De hát miért is ne mennénk, nem muszáj nekünk a Rómain sétálni, sétálhatunk a  Városligetben is (tavaly ott volt a Sörfesztivál, a Vajdahunyad Várban), szóval a vázat a csomagtartóban elsüllyesztve spontán a Városliget felé vettük az irányt. G még jó, hogy felhívta útközben az egyik batárunkat, hogy mégis megyünk, és akkor pontosan hol meg hánykor, mert úton vagyunk. Kiderült, hogy nem is a Ligetben van idén, hanem a Bálnában.. :) ez már nem annyira friss levegőn, napon séta, de ha már elindultunk, és ha már beizzítottuk magunkat a sörre.. így aztán elmentünk a Bálnába, ahol még sose voltam korábban. Nem nagy szám. Építészetileg szép, de alig vannak benne üzletek. Viszont ingyen parkoltunk ;)
Azt hittem, mi leszünk az egyetlen elvetemültek babakocsival, de rajtunk kívül, amíg ott voltunk, 2 másik babakocsit is láttunk, hasonló korú babákkal, így csak kicsit éreztem magam furán, sörfesztiválra menni a 3 hónapos gyerekemmel :)
Most már hivatalos indokom volt feltűnően kevés sört inni, így én csak egy 3%-os meggyes sört ittam, G itta le a többi tokenemet, amit a belépőért adtak. Nem maradtunk soká, kb 2-2.5 órát, ami pont jó volt. Macó nagyon-nagyon jól viselte az egészet, kicsit nézelődött, kicsit aludt is a zaj ellenére a kocsijában, és csak már otthon a garázsba beálláskor kezdődött az álmos hiszti, így szinte optimálisan időzítettünk. Kicsit nyugtalanul aludt éjjel, gondolom igyekezett feldolgozni a sok ingert, ami érte, a zajt, a tömeget, a szagokat, de másnapra visszarázódott a normál kerékvágásba.
Mi meg végre több hirtelen tervváltozás után tudtunk találkozni a barátainkkal, és valami felnőtt programban részt venni, ha nem is sokáig, meg gyerekkel a kezünkben, de hát ne legyünk telhetetlenek. Jó volt, jól esett, kell ilyen máskor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése