2014. május 15., csütörtök

Valami változik - új napirend

Az eddigi napirend megdőlt, Macó egyik napról a másikra az eddigi 4 helyett már csak 6 óránként kért enni. Ami jó is meg rossz is. Jó, hogy ez magában rejti az éjszakai alvás lehetőségét (ha a nyomorult hajnali szenvedés elmúlna végre), rossz viszont, mert ez úgy indult, hogy nappal csak 6 óránként kért enni, viszont így nem volt meg a szükséges kalóriaadagja, ezért éjjel gyakrabban reklamált.
Egy darabig (pár napig) figyeltem ezt a trendet, majd úgy döntöttem, fordítsuk meg a dolgot, egyen gyakrabban nappal, és éjjel igény szerint (6 óránként).
Eleinte a napi 6-szori evés újraosztásával próbálkoztam, de az túl gyakori volt, nem tudott napközben eleget aludni, mert örökké kelni kellett enni, meg nem is volt éhes egyáltalán, így végül a napi 5-szöri evés mellett kötöttünk ki. 

  1. Ami fix, az a fürdés utáni, lefekvés előtti szopi este 7-kor, 
  2. majd G kelti 23.30-kor egy éjszakai körre, 
  3. aztán hagyjuk, amíg nem kér magától (ez a rész az igény szerinti), így általában reggel 6-7 között jelentkezik kaja ügyben legközelebb. 
  4. A következő szopi 10.30-11.30 között van, attól függően, mikor evett reggel, ilyenkor nem várom meg, amíg kér magától, hanem kap, és nem is szokott ellenkezni (sőt.. kaja mindig jól jön :) ),
  5. majd 15 óra körül van az ötödik evés, és utána megint indul az esti fürdés-szopi-alvás rituálé.

Továbbra is 750-800g között eszik napi szinten, ami így 5 evésre elosztva alkalmanként kicsit több, mint korábban, de ebből nincs gond.  A rendszert a védőnő is leokézta, így most ez az új felállás.

A nappali alvások viszont most meg vannak borulva emiatt, nem jön ki olyan szépen a ritmus, mint korábban. Általában most nem jön ki, hogy evés-játék-alvás legyen a  sorrend, mint a 4É-ben. Helyette figyelem, és amikor már fáradtnak tűnik, nyűgösködik és/vagy ásítozik, és fent is van már 1-2 órája, akkor leteszem aludni egy kicsit. Nagyjából kijön így is a 3 napközbeni alvás, csak nem fix menetrend szerint, így kicsit nehezebb tervezni mikorra kérjünk időpontot orvoshoz, tornára, stb, hogy ne legyen álmos nyűgösködés. Gondolom majd még a nappali alvás is beáll.

Mindenesetre bíztató tehát, hogy evés miatt már nem kel éjszaka. Már csak a hajnali 3-as gyötrődésektől kéne valahogy megszabadulni, és tök jó lenne minden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése