2014. június 1., vasárnap

Nem kegyesek...

... az égiek. Május persze április, csak már magam mellett állok megint. Szóval április 21 óta, amikor Macó először aludt több, mint 3 órát egyben, konkrétan 11 jó éjszakánk volt, amikor 5+ órát aludt egyhuzamban éjjel. Na persze a 11 nap nem egymás után, de ez is valami. Aztán jött a mozgásfejlődésből adódó izgalom, amikor éjjel kellett gyakorolni az egyik irányba oldalt és vissza fordulást, ami már megy, illetve küzdeni és frusztrálni magát a másik oldali próbálkozásokkal, ami nem megy. Ez észrevétlen ment át valami elő-fogzós szenvedésbe. Igazi fogzásnak még nem nevezném, még semmi keményet nem érzek az ínye alatt, de szenved, nyűgös, kvázi könyékig tolja a kezét a szájába, és amikor nem, akkor is az ujjaival matatja az ínyét, nyáladzik, sokat kakil, fogdossa a fülét meg az arcát, mindig ugyanazon az oldalon, imádja amikor az ínyét tapizom, masszírozom. És megnyugszik a dologeltől.
Mióta ez megy, még kevesebbet alszunk, mint a hajnali szenvedős időben. Akkor legalább nagyjából 3ig tudtunk aludni. Most már ez se. Max 2 órát alszik egy huzamban, akár éjjel, akár nappal. Gondolom hiába altatjuk el, amint feljön a mély alvásból, megérzi a fájdalmat, és errorba megy át. Múlt éjjel letettük 8kor. Kelt 9-kor, fél10 ig üvöltő hiszti, aludt h10től majdnem 11 ig. 11kor evett, n1re sikerült elaltatni, 1.30kor kelt, vissza tudtam altatni 2re aludt h4ig (hurrá!), 4től 5ig megint aludt, és 5 kor már nem tudtam visszaaltatni, 6kor feladtam és felkeltünk. Persze az, hogy ő alszik 1-2 órát, az nem jelenti azt, hogy én is. Amikor végre elalszik, ülök még 20-30 percet mellette, amíg meggyőződök róla, hogy elaludt, nem fog felugrani a padló nyikkanására, amikor felállok és elindulok vissza az ágyam felé. Ez megy most, 5.éjszaka sorban egymás után. Fél6 kor már sírtam, potyogtak a könnyeim a fejére.. mert persze sehogy se jó, csak kézben (majdnem 7 és fél kilo már..), sétálva. Ha leülök, sír, ha megállok, sír. Ha sétálunk, bujik hozzám és piheg. Jó esetben alszik is egy kicsit. Remélem hamar kijön az a fog, mert ezt nem fogjuk sokáig bírni. Nekem nagyon inognak az idegeim, szédelgek a fáradtságtól, G szegény picit többet tud aludni, akár 5-6 órát is, de ő dolgozik, gondolkoznia kell, meg hát pasi is.. szegény napok óta fejfájós, már úgy ébred, úgy fekszik :-(

9 megjegyzés:

 1. Nurofen/panadol szirup fajdalomcsillapitasra! Ne szenvedjetek. Senkinek sem jó :(

  VálaszTörlés
 2. Pont ezt akartam írni én is, este toljatok bele egy Nurofen kúpot. A kúp jobban felszívódik mint a szirup, és elkerüli a májat, ezért kevésbé terheli a szervezetet. Persze nem kaphat mostantól fogva másfél évig naponta amíg ki nem jön az összes foga, de néha 1-1 kell, hogy pihenhessen ő is meg ti is.
  Csak előtte ki kell venni a hűtőből, mert ha hideg, akkor kakilnak tőle a babák :)

  VálaszTörlés
 3. A Nurofen nekünk is bevált fogzásra és jókat is alszik tőle. Mi beköltöztettük Balázst az ágyunkba, ez a legkényelmesebb, nem bírok százszor felkelni hozzá. Pár hónapig aludta csak át az éjszakát, aztán valami történt és elkezdett kelni éjjel. Most 1 éves és még mindig... A férjem hozzászokott, általában fel sem ébred a sírásra.

  VálaszTörlés
 4. Nalunk a kúp nem jött be. Ido elott mindig kijott a fiukbol. Tok mindegx h hideg vagy szobahomersekletu volt e. Így meg ertelmetlen volt :)

  VálaszTörlés
 5. Nurofen. Ha meg gél, akkor legalább dentinox. Abba van lidocain. A nővérem extrémen fogzós fiának cataflam cseppet is felírta a gyerekorvos. Nem fogja minden fog ennyire meggyötörni, de az elsőket a legtöbb baba nehezen viseli. Homeosók segíthetnek (chamomilla, osanit, viburcol kúp) de nem biztos, hogy elég. Nem tudom, fáj e a fogad a közelmúltban. Nekem jöttek bölcsesség fogaim. Hát megkattantam volna, ha csak dologéllel kenegethetem, és nem vehetek be fájdalomcsillapítót...

  VálaszTörlés
 6. A nagyon rossz éjszakákon én is oda raktam az ágyunkba, sokkal egyszerűbb volt. Nálunk minden fog 1,5 hét taknyosságot jelentett. De 13 hósan már 14 foga volt, már alig van hátra pár.:-)

  VálaszTörlés
 7. Ja és nem szokott hozzá egyáltalán, a saját ágyában alszik, 11 hós kora óta külön szobában (mármint tőlünk külön, amúgy az egyik tesójával).

  VálaszTörlés
 8. :( Remélem e tippek közül beválik valamelyik hamarosan nálatok is, hogy mindannyian tudjatok pihenni!

  VálaszTörlés
 9. Nálunk még csak a túlzott nyálazás jelzi a fogzás közeledtét. Tehát nincs tapasztalatom ezen a téren, de az nagyon is ismerős, hogy csak kézben tud megnyugodni a baba. Erre lenne egy tippem, csak a súlycipelés könnyítése végett: ha eddig elöl hordoztál, tanuld meg a háti kötést (akár videóról is, pl itt https://www.youtube.com/watch?v=PD2ogNotD60) . Az én lányom kitartó popsi-rázás és fel-alá járkálás során el tud így aludni, megnyugszik, és volt már arra is példa, hogy a hátrakötött lányommal hasra tudtam úgy feküdni, hogy ő ne ébredjen fel, én meg aludtam egyet. Lehet, hogy kissé vad ötlet, de nálunk bevált.

  VálaszTörlés