2014. június 30., hétfő

Zajlik

... az élet ...

Egyrészt - a lakás, ahova novemberben beköltöztünk különböző stratégiai megfontolások alapján bérlemény, Macó érkezése miatt volt szükség több helyre, még mielőtt végleg kiforrt volna, mi lesz, mit akarunk. Na, ezt a lakást most eladják a fejünk fölül. Egy szavam nem lehet, a tulaj nagyon korrekt, itt járt személyesen, megbeszéltük, mennyi időre van szükségünk, neki nem sürgős az eladás, de nem akarja túl sokáig húzni, így novemberben egyeztünk meg, amikor amúgyis lejár az egy éves fix időtartamú bérletünk. Szóval most megint neki kell állni lakást keresni - vétel vagy bérlet formájában, amit hamarabb találunk megfelelő helyen, megfelelő méretben, megfelelő kivitelben. Sok az elvárásunk, így nem lesz egyszerű. Előbb-utóbb mindenképpen vennünk kell valamit, így lassan fel kell mondanunk a saját bérlőinknek, és elkezdeni árulni, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy találunk valami jót, ami miatt sürgősen kell a pénz, és áron alul kell eladnunk. Ráadásul G-vel nem értünk teljesen egyet abban, hogy mit is akarunk, ezért is bérlünk most, mielőtt hosszú távra elköteleznénk magunkat. Szóval indul az ingatlan őrület - pedig hogy örültem, hogy egy kis nyugi van, és a bérlettel áthidaljuk a köztes gondolkodási időt.. de nem. Most aztán hamar kell döntéseket hozni, és iziben nekiállni keresni, megnézegetni, alkudozni... Meg árulni. Arrgghh.

Másrészt - augusztus végétől újra dolgozok. Főnökömmel és a HR-rel le van egyeztetve, már csak a bérszámfejtésen kell átütni a verziómat, ami nem épp a legegyszerűbb, de így jött ki a kívánt dátum. Krisztinca kommentje adta az ötletet, hogy GYED-re lehet menni pár napra vagy hétre is, nem kell a teljes időre, így át lehet hidalni egy kisebb űrt. Így a TGYÁS lejártával elmegyek pár nap GYED-re, utána pedig az idei 32 nap szabimból kiveszek 21-et, így Macó 7 hónapos koráig itthon tudok lenni, és az évvégi időszakra szükséges szabinapokon felül is marad még pár napom, amit szükség esetén ki tudok venni. Már nézegetem pár naponta az emailjeimet, szerencsére a legsürgősebb, amit találtam, az az, hogy lejárt a laptopom lízingje, és azonnal rendeljek újat :) ilyesmit szívesen :) de ahogy meglátják majd bent, hogy megint létezek, biztos elindul az áradat, szóval azért igyekszem óvni az incognito-mat, amíg lehet. Még van végülis 2 hónapom.
Ketyeg tehát az óra, neki kell állni a bébiszitter keresésnek is. Itt valószínűleg heti 3-4 nap egész napra keresek majd valakit, aki foglalkozik Macóval itthon nálunk, amíg én dolgozok. Ötletem egyelőre nincs sok, van egy barátnőm, akinek óvónő az anyukája, majd megkérdezem őt, meg a védőnőt, tudnak-e ajánlani valakit.. meg hát ügynökségek. Meglátjuk.

Szóval nem fogok unatkozni, lesz mit csinálnom abban a rengeteg szabad időmben, amikor Macó épp alszik. LOL.

14 megjegyzés:

 1. Kitartást mindkettőhöz!
  Munka: csak egy aprócska megjegyzés... szerintem picivel több szabadságot hagyj meg magadnak, mint amennyit terveztél. Mert ha egy baba/gyerkőc bekerül a gyerekközösségbe, sajnos sokat/többször lesz beteg, és gondolom akkor te is otthon akarnál vele lenni, nemcsak a bébiszitterre bízni (legalábbis én így gondolom).
  Ami az ingatlant illeti: sok sikert hozzá, kívánom, hogy zökkenőmentesen tudjatok keresni, találni, költözni.
  Mi pont most a héten vettük át új lakásunk kulcsait. Cca 3/4 évig tartott a hercehurca (és nem a mi hibáinkból, egyszerűen az eladók voltak f@szok. Már bocsi)... 3 gyerekkel, és Legkisebbel a pocakomban most álltunk neki felújítani, majd 14-én költözünk.
  Nem lesz egyszerű.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ...azért csak leesett, hogy nem kerül Macó bölcsibe...

   Törlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 3. Szia,ezt a lakást nem akarnátok megvenni?

  VálaszTörlés
 4. Pont 7-8 hónapos korban van tankönyv szerint az első kör szeparációs szorongás. Ezt nem riogatásból mondom, hanem pont azért, hogy ha elkezdesz dolgozni és a baba megzakkan, akkor tudd, hogy nem a munkád az oka, hanem normál fejlődési szakaszról van szó.
  http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/szeparacios-szorongas-ket-felvonasban

  Mondjuk igen, az rém egyszerű lenne, vegyétek meg ti a lakást és kész :)

  VálaszTörlés
 5. Babysitterhez: tudom, mindenki a nyugdíjas óvónőt preferálja vagy legalább legyen valami óvodapedagógiai papírja, ami biztosan nagyon jó, csak sajnos igen gyér az ilyen emberből a kínálat. Nekünk viszont ajánlás útján egy rendkívül aranyos összesen 25 éves sitterünk van. Kb 1 éve jár hozzánk és megbízható, lelkes, nem kiégett, valamint ami a legfontosabb a kölkök imádják. Énekel nekik, viszi őket a játszótérre (áldja meg az isten érte, hogy legalább pár alkalmat lepasszolhatok), gyurmáznak, stb. Azóta mondjuk beiratkozott egy tanfolyamra, ahol childminder papírt szerez majd.
  Szóval csak azt akartam mondani, hogy az én tapasztalatom szerint (a bölcsi és a szitter is így van) a fiatalka lányok, fiúk sokkal lelkesebbek és a tapasztalat hiányát simán kárpótolja náluk a kölcsönös kötődés gyors kialakulása (ennek okát mondjuk nem tudom, talán a gyerekek jobban vonzódnak egy fiatalabb emberhez a másik oldalnak pedig még megvan az újdonság varázsa).

  VálaszTörlés
 6. a 25 éves sittert nem csak a "kölkök", de az apukák is jobban imádják.... No ez csak egy kis szurka, bár sok ilyen story-ról olvasni a bulvárban.
  Komolyra fordítva a sitter előnyeit és hátrányait érdemes lenne egyszer végiggondolni. Ha valakit az idegesít, hogy megváltozott az életük a gyerekkel, többek között mindig valaki van jelen van még, akkor azon a sitter sem segít, mert ő sem tud felszívódni és láthatatlan lenni. Ha emberi szokások idegesítők, azon sem segít. Egy sitternek is lesz véleménye, ami nem feltétlenül egyezik meg a mienkkel. Lehetnek egyéb rossz szokásai (hygénia, megbízhatóság, stb.) ráadásul ezek csak később derülnek ki....

  VálaszTörlés
 7. Zárójelben jegyzem meg, hogy nálunk kimaradt a 7-8 hónapos szeparációs szorongás (akkor mentem vissza dolgozni, és bébiszitter vigyázott a lányomra), sőt, csak 20 hónaposan jött egy időre elő. És azt is zárójelben jegyzem meg, hogy a mi bébiszitterünk is fiatalka, a férjem zsánerétől igen távol áll (lééétra - túl magas), és nem is szereti kerülgetni (de persze a cél érdekében kedves, udvarias vele, mert volt gyerekszobája).

  VálaszTörlés
 8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 9. Hát őszintén ha úgy adódna lehet én se vetném meg a sitterünket, ilyenről olvasni a bulvárban? :) bár nálunk csak havi 3-4 alkalommal jár ha valamelyiket nem akarom magammal vinni orvoshoz, vásárolni vagy nehát önző szülők módjára randizni szeretnénk a férjemmel.
  Ebben a listában melyik elem az, amit egy fiatal szülőnek ugyanúgy nem kell megtanulni? Vagy mostmár pl alap az életmentés? Nem érzem igazán gáznak ezt a listát (azt mondjuk inkább ha a szülő magától nem mondja el a gyerek alergiáit).

  VálaszTörlés
 10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

   Törlés
  3. Igaz most 1 éves múlt a kisebb, de volt ő 5 hónapos is, sőt születésétől járt hozzánk a babysitter. Akkor még jóval gyakrabban jött, heti 2 délelőtt és nagyrészt én is otthonvoltam velük (lényegesen könnyebb volt 2 délelőtt a hálóba elvonulva 2 szabad kézzel szoptatni, mint minden más alkalommal közben állatkertet rajzolni pl).

   Az, hogy szerintem jó a fiatal sitter független attól, hogy hányszor jön vagy milyen messze vannak a nagyszülők, szerintem.

   Törlés