2014. július 16., szerda

Audrey olvas - Anne Pulkkinen - Játék a babával - 50 készségfejlesztő játék kisbabáknak


"A PEKIP-program legfontosabb célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése. (...)

Az intenzív szülő-gyermek program már az első négy-hat héten elkezdődik, és az első év végéig tart, miközben nyomon követik a gyermek fejlődését.

A fejlődés előmozdítása
Tiszteletben kell tartani, hogy a csecsemők fejlődésének gyorsasága, iránya különböző. Ezért a PEKIP során - aktív tanulással, mozgással teli játékkal - a gyermek saját képességeivel és igényeivel tudja befolyásolni a játék menetét. Ebben a korai életszakaszban az életkornak megfelelő mozgás- és játékformák segítenek az adottságok felfedezésében és kipróbálásában."

A PEKiP játékai immár negyven esztendeje szolgálják a szülőket és kisbabáikat az első hetektől az első magabiztos lépések megtételéig. A PEKiP-játékok során a szülők a kisbabát nem gyakorlatoztatják vagy tornáztatják, hanem olyan mozdulatokat és testtartásokat mutatnak neki, amelyeket önállóan is el tud végezni. A lényeg az, hogy a gyermek a mozgás során úgy érezze: „Ezt magamtól is tudom!” A passzív csecsemőtornával szemben a PEKiP-játékok célja az, hogy a gyermeket önálló mozgásra ösztönözzék. 

Nekem tetszik, bár egy csomó dolgot csinál az ember ösztönösen is, de van pár olyan, ami nekem nem jutott volna magamtól eszembe, illetve olyanok, amikkel a helyes módon segíthetünk a babának a mozgásfejlődésben.

A könyvben a játékok 3 csoportra vannak osztva: 1-3, 4-6 és 7-12 hónapos babák számára.

5 megjegyzés:

 1. Nekünk is megvan ez a könyv, nagyon szerettük.

  VálaszTörlés
 2. Lehet, hogy nálad olvastam róla?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem. Szándékomban állt írni róla, de végül nem tettem. A címét elmentettem a piszkozok közé, de azt te nem láthattad :) Elég hosszú ideig csináltuk a benne lévő feladatokat. Szerintem jól kiegészíti a Dévény tornát és a benne lévő gyakorlatok szakszerűen vannak elmagyarázva.

   Törlés
 3. Köszi az ajánlót, megvettem, használjuk és tényleg jó!

  VálaszTörlés