2014. július 14., hétfő

Hinta

Van nekünk egy adamo hintánk, amit még akkor szereztünk be, amikor Macó még csak pár hetes volt, és a nap 17 órájában vigasztalhatatlanul sírt (a többiben szopizott), illetve ha el is aludt karban, nem lehetett letenni. 
A hintában akkor nem aludt el, így az az ehhez fűzött reményeinket nem váltotta be, viszont karban altatás után alvó állapotban már le lehetett tenni és jobban alva is maradt, hosszabban aludt nap közben itt, mint a kiságyban (ahol viszont éjjel aludt, de valamiért nappal nem).
Azóta eltelt 5 hónap, Macó lassan 70 centi (uramatyám, hogy rohan az idő), és már alig fér el a hintában, nagyon össze kell csomagolnia a lábait, hogy elférjen. Egyáltalán nem tűnik kényelmes helyzetnek. A hintának van viszont 2 láb kidugó nyílása, ami alap állapotban párnával (ez az a kék mintás izé a natúr színű hintában) van elfedve.
Nem rég átvariáltam a párnát, hogy ki tudja dugni a lábát.
Na, azt a páni félelemmel átitatott sírást, amit ez eredményezett, senkinek nem kívánom. Fél perc után ki kellett venni, annyira sírt. Gondolom hirtelen bizonytalannak, instabilnak érezte a helyzetet, nem volt hol megtámasztania a lábát, hiába kalimpált kétségbeesetten.
Viszont a hinta mérete fix, Macó meg csak egyre nő (szerencsére :-) ), és kereste magának a helyet. Nem egy elveszett gyerek, és ami nem megy észből, az erőből is jó, egyszercsak azt látom, hogy a bal okai lyukon (a bal oldala erősebb) átkényszerítette a párnát, és MINDKÉT lábát itt dugja ki, úgy, hogy a kitolt párna egy kis peremet alkot, ami tartja kicsit a lábát alulról. Ezt csinálta vagy egy hétig, majd tovább fejlesztettem az általa diktált megoldást.. a párnát áthúztam mindkét lyukon, és már úgy teszem le, hogy a jobb lábát is odaigazítom az őt megillető nyíláshoz, Macó pedig amikor lenne tartja, kilógatja a lábait. Azóta béke van, ezt szereti, megadja neki a szükséges biztonságérzetet és nem is kell összecsomagolva aludni :-)Ha véletlenül egyszer valamit a manuál szerint csinálnánk, meg is lennék lepve ;-)

3 megjegyzés:

 1. Hihetetlen milyen leleményesek már ilyen korban! Szeretem olvasni fejlődése történeteit.

  VálaszTörlés
 2. Régebben Kissmajom is csinálta ezt, pont így, mindkét oldalon kiszuszakolva magát - azóta kitalálta, hogy a lábfelpakolás a világ legkirályabb dolga, úgyhogy bárhol kényelmesen elfér egy harmadakkora helyen, mint a testhossza… :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Macónál rugamasság nincs a nagyon feszes hátsó izomzat miatt (nem tudja olyan magasra emelni a lábát, segítséggel is szenvedős), erő viszont van, szóval a megoldások főleg erőből születnek ;)

   Törlés