2014. július 4., péntek

Koszmó

Kb 4 hónapos korára Macót is elérte a koszmó. Eleinte fürdés előtt olajjal kenegettük a fejét, de az sokat nem használt, aztán váltottunk a Babe koszmó elleni samponjára. Elég drága, de használt, pár nap alatt beszáradt az egész, és nagyjából mostanra esett le az utolsó darabka is a fejéről. Elég nagy felületen volt koszmós, sok nagy, majdnem összefüggő foltban, meg egy csomó kicsiben is. Kapargatni nem mertem / akartam, nehogy seb keletkezzen a helyén, és sebhely maradjon, vagy elfertőződjön, így napjában többször átdolgoztam a fejét egy sűrű lószőr baba-hajkefével, így ami eléggé megszáradt és elvált a fejétől, az így szép lassan le tudott jönni. Nagyjából mostanra esik le az utolsó kis darabka is, és végre megint szép tiszta a fejecskéje.

3 megjegyzés:

  1. Az olaj egyébként nagyon jó, csak utána el is kell távolítani, amit feláztat. Én erre a célra puha sörtéjű fogkefét használtam, nem kell nagyon rányomni. Nem lett sebes, nem sértette fel soha a fiam fejbőrét, viszont 2-3 nap alatt eltűnt a koszmó.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk elég hamar jelentkezett a koszmó, de azonnal Babe sampon és 3 nap alatt eltűnt :-) Azóta is használjuk a sampont megelőzés céljából heti egyszer.

    VálaszTörlés