2014. július 22., kedd

Nyomogat

Elképesztő, hogy minden napra jut valami új, valami első :-)
Ez nem is mai, már egy hete csinálja, de annyi minden történik..
Van egy FP játéka, egy kék lakat alakú műanyag izé, amin ha megnyomunk egy gombot, zenél. Vagy 10 féle zene és zörej váltja egymást. 
Apukám párszor mutatta neki, hogy látod, kicsi Macó, ha itt megnyomom, zenél, majd Macó egyszercsak elkezdett a lakat után kapkodni, ütögetni, először Apám kezében, azután a saját kezében is, és célirányosan nyomja, nyomogatja a gombot :-) Most épp ez a kedvenc játék, már a látványra lihegő izgalom tör ki rajta, és nincs nagyobb élvezet, mint a gombot nyomogatva váltogatni a zenék között :-)
Állati sokat fejlődött a motorikája, alig-alig nyúl már mellé.

Van egy vonatos könyv is, aminek meg a mozdony zöld első kereke egy gomb, amit megnyomva si-hu-hu hangokat ad meg tülköl. Na, ez is nagy kedvenc.. És Cuki az ugyanolyan zöld színű, de nem gomb hátsó kerteket nyomogatva is reménykedik valami hangban, majd mérhessen arrébb löki, amikor nincs zene :-). Le vagyok nyűgözve :-)
Annyira édes, ahogy lelkesedik a dogokért, és olyan elmélyüléssel tudja nyomkodni, nézegetni, tekergetni a dolgokat, hogy az fenomenális. Cukorfalat.

4 megjegyzés:

 1. De jó, ha rajtunk múlna, tönkre menne a FP, mivel a kisfiamat csak az Iphoneom és a távkapcsoló érdekli. Ugyanolyan izgatott lesz tőlük mint Macó :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek már a modern kor gyermekei.. további favoritok a telefonom és az apja karórája :-) de a FP cuccok viccesebb hangokat adnak ;-)

   Törlés
 2. Várj amíg szétszedi hogy megnézze honnan jön a hang. De nem tetszik a megoldás viszont már tönkrement, akkor újat kell venni amit megint szétszed hátha majd megint újat. Kutatónak készülő keresztfiam (tényleg iszonyú okos a korosztályában is) minden egyes ilyen "működő" játékkal eljátszotta ezt.

  VálaszTörlés