2012. október 22., hétfő

Ügyelet

.. hogy nekünk sose megy semmi simán. Specialitásom a hosszú hétvége. Mindig történik valami, pl. egyetem alatt hosszú hétvégén lobbant be a bölcsességfogam, és kellet SOS kioperáltatni, ilyenkor jön elő arcüreggyulladás, hólyaghurut, stb.. minden, ami nem várhat a következő munkanapig, és a következő munkanap legalább 2-3-4 napra van.

Azt már nem is említem, hogy a héten egy rövid kört futottunk a Balcsin - persze nem önszántunkból. Szüleim nyaralókat nézegettek, és otthagyta őket Apám Saab-ja a 71-es úton. Érezte már egy ideje, hogy csúszik a kuplung, de ő ilyenekkel nem szeret foglalkozni, majd a következő szervizen megnézik, és rendberakják. Hát, most nem bírta elviselni a kocsi a törődés hiányát a következő szervízig, és bemondta az unalmast. Este 11-re már mind otthon is voltunk...
Mindegy, ez mellékszál, csak illusztrálandó, hogy velünkmindigtörténikvalami.. nem is merem sose kikapcsolni a mobilomat..

Szóval ugye az Ember már hőemelkedéssel küzdött pár napja, amit én betudtam a múlt heti torokműtétnek. Hát nem az volt, hanem akut prosztatagyulladás.
Tegnap este már 38.7-nél tartott, így Algopyrinnel küldtem aludni, de reggelre sem lett jobb, sőt, addigra belépett a kritikus tünet - 2 percenként pisi, és növekvő fájdalom..
Mire elértünk az ügyeletes háziorvosi szolgálatig, már minden kátyútól külön rettegett, de inkább gyorsan menjünk, mint óvatosan.
Az ügyeletes orvos jól elhajtott minket, urológiai problémákkal ők nem foglalkoznak, menjünk a Jánosba. Kis naiv én - ha nekem ilyen gondom van, csont nélkül felírják az antibiotikumot, és mehetek isten hírével. Hát most nem ez történt.
Szóval az ügyeletről átcsalinkáztunk a Jánosba - ez majdnem 5 perces távolság kocsival, de lehet, hogy van az 7  perc is - ott vagyunk már? mikor érünk oda? messze vagyunk még? 

Mivel gyerek koromban rém rossz gyerek voltam, és utána meg égetni való tinédzser, majd problémás felnőtt, elég jól ismerem a Jánost, bár főleg a baleseti sebészetet.. az urológia mindenesetre felfedezetlen terület volt, de most már ezt is tudom.. kocsival a Diósárok felől behajtva jobbra le a kerítés mellett a 3.épület, bejárat a másik oldalon, ügyelet az első emeleten.
Szerencsére nem volt senki, fogtam egy nővérkét, hívta az orvost, aki relative gyorsan (10-15 perc alatt) elő is került, és megvizsgálta.
Akut prosztatagyulladás (genny 4+-os, szóval ha lúd, legyen kövér..). Fel is írta az antibiotikumot (5 nap, napi 2), kontroll utána.
Remélem szerdán sikerül bekönyörögnie magát Kopa magánrendelésére, hogy ne megint egy ismeretlen orvoshoz kelljen kontrollra mennie.

Úgyhogy úgy tűnik, a lappangó, tünetmentesen krónikus prosztatagyulladást sikerült belobbantani, bár nem tudom, mi okozhatta. Nemrég volt vizsgálaton, de ott hozzá se nyúlt a doki, csak a spermiogram eredményeket nézte meg, különben meg nem érte semmi provokáció. Az egyetlen tippem, hogy az immunrendszere eddig sakkban tartotta a dolgot, ezért volt tünetmentes, de a torokműtét miatt keletkezett nagy seb a torkán elvonta az immunrendszer figyelmét, így lehetősége lett a prosztatagyulladásnak érvényesülni..
Ha így nézzük, ez az én értelmezésem szerint akár jó is lehet, hiszen eddig a feltűnésmentes lappangó kis szemetet nem tudták semmivel agyonverni, de hátha most ezt a fellángolást rendesen ki lehet irtani, és ez viszi magával a lappangót is.. vagy naiv vagyok?
Meglátjuk. Már benne van egy tabletta, másfél óra múlva veheti a következőt, és már javul. Eddig szegénykém csak agonizált maga elé, de lassan megjön a hangja megint :) Utálom, amikor szenved. Remélem, gyorsan hatanak a bogyók, és hamar rendbekapják, mégpedig teljesen.

Hát így telik a mi hosszú hétvégénk..

6 megjegyzés:

 1. Pfff... János kórház urológia ügyeletét mi is jól ismerjük sajnos, szomszédos okokból (mellékheregyulladás), ugyanolyan időzítéssel (szilveszter előestéje). Remélem gyorsan hat a gyógyszer, női szemmel borzalom ezeket végignézni... :/

  VálaszTörlés
 2. Jesszus Csajok! Ezeket a betegségeket még olvasni is szörnyű! Gyors gyógyulást és üssétek ki a kis szemetet!!! :)

  VálaszTörlés
 3. K.O-t neki! Remeljuk ebbol jol jottok ki!

  VálaszTörlés
 4. Köszi Lányok a jókívánságokat! Szerencsére az antibiotikum hamar hat, így lassan látszik mér az eredméynis :)

  VálaszTörlés
 5. Az antibiotikum segít, vsizont közben ajánlott gyomornedv ellenálló tablettát szedni, mert az antibiotikumok mind a gyomor mind a bélrendszert jelentősen megterhelik. Gyógynövényekkel viszont megelőzhető a prosztatagyulladás
  PROSZTATAGYULLADÁS kezelése, megelőzése, gyógynövények

  VálaszTörlés