2013. február 25., hétfő

Hajnali természet

Ja, eszembe jutott, hogy mit akartam még elmesélni, persze off topic. 
Reggel olyan jól aludtunk .. volna, ha nem kezdi rá a hülye harkályunk.
Erről azt kell tudni, hogy a város dimbes-dombos, fűs-fás-erdős zöld felében lakunk, így egy csomó állat lakik az életterünkben - vagy mi az övékben.
Van például a mókuspár, akik itt laknak az erkélyünk előtti fán, és vadul randalíroznak az erkélyen is, a virágládákat pedig dió betározásra használják, azaz feltúrják, és télire elrejtik a virágládákba a tartalékot. Ez az első néhány évben mindig tavasszal a virágok újraültetésekor derült ki, a mókusok pedig biztosan nagyon csalódottak voltak télen, mert a virágládák a lépcsőházban teleltek, így barátaink hiába keresték a raktárukat. A nagyobb csalódások elkerülése végett néhány éve kint hagyok két ládát, és a többiből pedig kiturkálom a diókat és elásom a kint maradó ládákban :) 

Ő az egyik mókus (persze ez nem mai kép, látható a levelek mennyiségéből is :) )


Aztán vannak vaddisznók, ők anyuék kertjét túrják fel néha, meg rókák az erdőben, de ők ritkán merészkednek le az utcákba, szarkák amik vadul csörögnek, meg hangosan károgó varjak.
De az utóbbi időben a harkályok miatt mérgelődünk a legtöbbet, ugyanis ezek birka harkályok. Én azt tanultam, hogy a szú percegését hallják a fában, és azért kopácsolnak, de ez a buta harkály csak a kopácsolás kedvéért kopácsol, élvezi a nagy visszhangot, amit kelt, mert ez a bolond a fém kéménycsövet üti, de mint a géppuska!
Régebben is volt, akkor derült ki, hogy a harkály az - először azt hittem, valami baj van a kazánnal, mert égtelen hangos, és dobpergésszerű, szakaszos kopogás üti fel néha a fejét a kazán irányából. Persze, mert a kazánba megy a kéménycső, amit ha üt az a buta harkály, az olyan, mintha a fürdőszobában a kazán kattogna. De ehhez hetek vagy hónapok kellettek, mire rájöttünk, többször másztunk fel a tetőre is megnézni, hogy wtf.
Ma reggel fél6kor kezdte a harkály. És csak nem akarta abbahagyni, így egy 10 perc után G végül feladta, átkozódva felöltözött, és felmászott a tetőre elzavarni a harkályt. Az abba is hagyta, de még mielőtt G visszaért volna a tetőről, már a ház külső falát kopogta a nyomorult, pont a hálószobánk falánál - így G a tetőről egyenesen a teraszra ment, és a szárítórácsok kitartó zörgetésével tudta csak meggyőzni a buta harkályt, hogy keressen kukacokban gazdagabb helyeket.
Szóval ez volt a ma reggeli ébresztés - asszem közeleg a tavasz :)

3 megjegyzés:

  1. A harkály az jóóó...nálunk szarkák vannak:( szörnyű. utálom őket nagyon, félek is tőlük. Cuki a mókus, nekünk meg sünink van:)

    VálaszTörlés
  2. Nekünk is volt "házimadarunk". Nyáron nyitott ablaknál alszunk. Na, a nyüves madár épp az ablakunk alatt lakott és minden áldott reggel, hajnali 5-kor égtelen rikácsolásba kezdett. Hál Istennek kővetkező nyáron más lakhelyet választott (vagy lelôtte valamelyik kedvesszomszéd...:D)

    VálaszTörlés